Голф 3 - угасва при подаване на газ за потегляне
-
marcas_85
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 - угасва при подаване на газ за потегляне
Здравейте колеги!Имам нужда от помощ, тъй като вече около година имам проблеми с моя автомобил , обиколих сума ти майстори и никой не може да ми разреши проблема , а пък и аз съм лаик в тая област на автомобилите и сам едва ли мога да се справя!Колата е Голф 3, 1,6 ГТ, 101к.с. 97 година!Карам автомобила от 4 години, но през последната година започнаха проблемите!Постепенно започна да се губи мощността на автомобила, по-бавно започна да набира скорост, когато е студен автомобила при подаване на газ се получаваше едно запъване през първите 5-10 минути след което изчезваше!При колкото и майстори да я карах , никой не ми казваше от какво се получава това , всички ми обясняваха , че колата си работи нормално!До миналата седмица , когато както си карах по магистрлата при подаване на газ колата се задавяше и двигателя започваше да се тресе, всякаш имаше някакво запушване!Това не беше нещо , което се случва постоянно а от време на време, 5 минути го прави 15 няма проблем!След като се прибрах се пуснах из града да си върша нещата , когато изведнъж на светофара колата угасна!Запалих я без проблем, но при включване на скорост и подаване на газ за потегляне оборотите падат , двигателят се разтриса и колата угасва!Когато е запалена и е на празен ход, се форсира без проблеми, до момента в който се подаде газ и тя угасва!Вече дори не знам какво е , при кого да я карам и какво ли не!
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Голф 3 - угасва при подаване на газ за потегляне
Има писано доста из форума.
За начало можеш да си почистиш дроселовата клапа, да прегледаш уплътнетието на дроселовата клапа, да провериш маркучите за вакуум, температурният датчик може да показва грешни стойности - около 20лв е.
За начало можеш да си почистиш дроселовата клапа, да прегледаш уплътнетието на дроселовата клапа, да провериш маркучите за вакуум, температурният датчик може да показва грешни стойности - около 20лв е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”