Игра на обороти при Голф ГТ
-
4a0_s_gLaVaTa
- Автомобил:
- Двигател:
Игра на обороти при Голф ГТ
След смяна на ангренажен ремък (смяна на гарнитура на капака и почистване на дросела с спреи за карбуратор междувременно се направиха като процедури ако има някакво значение) Оборотите започнаха да играят между 1200 и 2000, в някои случаи постоянно играе 1400-1500 оборота в други направо от 1100 - към 2000 постоянно ги вдига и сваля. Разхода на гориво ( колата е на Бензин) по MFA скочи на 22-25 л/100км. Моля, някой ако е имал подобен проблем или си има няква идея от какво би се получило това да ПОМАГА!!! Колата е Голф 3 1.6 GT 96' БЛАГОДАРЯ предварително !!
Re: Игра на обороти при Голф ГТ
Моля, някой ако знае за какво става на въпрос да помогне,че ми късат нервите тия обороти и се чудя от каде може да е.Ходих да е закачат на компютър и даваше грешка на работата на празния ход,един друг майстор каза,че
е онази част която е залепена за дросела и е свързана с някакъв датчик (нз точно каква е ) и можел да е рециклира и уж щяло да се оправи ,но иска една камара пари.Така че някой ако има представа нека пипе благодаря предварително.
е онази част която е залепена за дросела и е свързана с някакъв датчик (нз точно каква е ) и можел да е рециклира и уж щяло да се оправи ,но иска една камара пари.Така че някой ако има представа нека пипе благодаря предварително.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
A след всички "чистения", някой да ти почисти стъпковото моторче?
- dushanov
Предполагам, че мотора ти е АЕК/AFT. Надявам, се тези 2 снимки да ти помогнат:
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Снимките на стъпковото моторче на за AEK.Някой може ли да покаже къде се намира това моторче на AFT,да взема и аз да го поизчистя малко. И според вас с какво най добре ще се изчисти.Имам спрей за карбуратори има и ВД 40?
@dushanov Моят мотор е AFT и няма това,което си ми показал на снимката а доколко знам и четох е тази джаджа на дросела отзад TPS потенциометър някакъв... и изглежда там в него е проблема.
- dushanov
Автора на темата не беше споменал кой точно е мотора, затова се насочих към АЕК (понеже аз имам такъв).
tiho_madjarov, така е, просто търсих нещо набързо и подобно. Ще използвам снимки на колега от форума,въпреки, че НЕ помагам:
Joctar, не съм много запознат с AFT, но не може да няма подобна джаджа. Нека споделят колегите с такъв мотор!
tiho_madjarov, така е, просто търсих нещо набързо и подобно. Ще използвам снимки на колега от форума,въпреки, че НЕ помагам:
Joctar, не съм много запознат с AFT, но не може да няма подобна джаджа. Нека споделят колегите с такъв мотор!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”