То в заглавието повечето е написано питането ми, но да си кажа пак. Колата е голф 3 1.9TD и двигателя отново започва да сдава багажа (за крушуна пак го направи и малко остана да го сменя(благодаря на колегите които се отзоваха за тди мотор) но го оправих) сега вече е по сериозно, но поправимо ама пак не ми се занимава да го правя. Реших да си сложа или 1.8mi или 2.0 115 к.с. и да го газифицирам.
Идеята е да взема цяла кола ударена и да взема всичко необходимо.
Та - освен оборудван двигател със скорости инсталация комп какво друго ми трябва?
На първо четене се сещам за резервоара (понеже не е същия дизеловия с бензиновия), горивопроводите, вакум съдържателя, инсталацията за бензиновата помпа, някое друго реле, таблото с уредите, генерацията.
Какво друго?
ПП: не се притеснявам от това, че ще има доста работа и играчка, искам да знам какво точно трябва да направя за да не се лутам
ПП2: умишлено не споменавам спирачната система защото за нея съм се погрижил преди това
Swap от дизел към бензин, какво е нобходимо?
-
ivan topalov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Swap от дизел към бензин, какво е нобходимо?
Колега,идеята за AFN мислел ли си я ?
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
обмислял съм я тази идея колега, но за момента това е крайния вариянт
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Имай предвид, че при смяна на вида гориво трябва да се минава технотест, ако смяташ да легализираш подмяната, разбира се. 
-
HOFFMANN
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
технотеста за 1,8 90кс е 156лв,за частите правилно си се ориентирал
резервоар със сигурност,3-ти горивопровод или трите заедно,бензинова помпа,генерацията от катализатора назад е същата и може да я ползваш,бушониера също ще трябва от бензинов,ако мислиш за 2,0 ще трябва и дебитомер с кутията
за тези неща се сещам
резервоар със сигурност,3-ти горивопровод или трите заедно,бензинова помпа,генерацията от катализатора назад е същата и може да я ползваш,бушониера също ще трябва от бензинов,ако мислиш за 2,0 ще трябва и дебитомер с кутията
за тези неща се сещам
- ShoGo_GTI
- Контакти:
аз до колкото знам при условие, че двигателя се слага фабрично на това купе не се налага да минавам технотест, но нищо не ми пречи да отида и да попитам в кат
питането ми е друго, моля колегите които са го правили или знаят да кажат
питането ми е друго, моля колегите които са го правили или знаят да кажат
- ShoGo_GTI
- Контакти:
HOFFMANN написа:технотеста за 1,8 90кс е 156лв,за частите правилно си се ориентирал
за тези неща се сещам
идеята е да взема цяла кола да си взема от нея всичко необходимо, за сега съм в процес на търсене все още на донор
-
HOFFMANN
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
правил съм подобно упражнение и затова пиша,на купе от дизел монтирах бензинов мотор и задължително минах технотест за да го регистрирам
с кола донор ще ти е най-лесно

- ShoGo_GTI
- Контакти:
HOFFMANN написа:правил съм подобно упражнение и затова пиша,на купе от дизел монтирах бензинов мотор и задължително минах технотест за да го регистрирам
ами щом се налага ще го мина, утре ще ходя да гледам едно цяло ABF-че свалено от отчет да видим за какво става на въпрос
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”