Golf GT 4 - ключът блокира? Клеморед? - решено - закл. волан

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Golf GT 4 - ключът блокира? Клеморед? - решено - закл. волан

Мнениеот Izu » Чет 05 юли 2012 20:02

Колата - Golf GT 4 1.9 TDI 2003та, вече седмица и малко е моя, карам си я безпроблемно... до днес. Отидох до магазина, паркирах, изключих - всичко си беше наред. След 20 мин се връщам да се прибирам - отключвам колата с копчетата, влизам, пъхам ключа в стартера ииии до тук - не се въртеше. Въобще. Дори имах проблем да го извадя. Все едно грешен ключ съм пъхнала. С малко усилия успях да го извадя. Фабричната аларма си работеше, колата се отключваше и заключваше през бутоните, но самия ключ не въртеше в стартера - до контакт не се стигна, нищо не светна, пълен блокаж. Хванах едно такси и до нас да взема и другия ключ (и двата са оригинални) - върнах се и... колата си тръгна перфектно. 5-6 пъти спирах и тръгвах, всичко беше окей, дори и с проблемният ключ после си работеше. Никаква идея какво стана... сега чета тук, чета и гледам, че има доста такива проблеми - може ли да е клеморед? Или целия стартер? Или пък само онзи ключ да ми е дал нещо фира?

Доста се шашнах, защото съм крайно незапозната с колите и разните възможни и невъзможни проблеми.

Искам да ви питам къде да я карам за диагностика или пък ремонт? Колко струва такъв ремонт - само клеморед, или цял стартер? Дали могат да ми я направят за няколко часа? Помагайте! scare

Последна промяна от Izu на Вто 10 юли 2012 17:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Golf GT 4 - ключът блокира? Клеморед?

Мнениеот IvailoOo » Чет 05 юли 2012 20:22

Нема са пУашиш :lol: И при мен правеше така,докато накрая не се счупи езика на патронника,който фактически завърта клемореда.Няколко пъти вкарваш-изкарваш ключа и се оправя

Потребителски аватар
Bluebeard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluebeard » Чет 05 юли 2012 20:32

@Izu, най-вероятно имаш блокирала пластина в самият патрон, която впоследствие се е раздвижила (не се знае докога). Препоръчвам ти профилактика при ключар! :)

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Чет 05 юли 2012 20:33

Е, от днес ще си нося и двата ключа, ама не искам да чакам да се счупи съвсем (или имаш предвид, че като се счупи туй нещо нещата се оправят? -n00b-) - за туй се чудя къде да я водя, та да я видят и да отремонтират, каквото е проблемно... Аз продължавам да чета из форума за подобни проблеми - на ключар ли да я водя, или на ел. техник, или на всезнаещ майстор? Къде? Препоръчвайте специалисти в София и давайте адреси и контакти. И все пак ориентировачно колко струва удоволствието да смениш стартер, или там каквото е? Видях, че някои хора препоръчват при такава случка да се размърда кормилото - за това не се сетих (най-вече, защото не предполагах, че такъв трик същестува)...

И... пуашим съ... Няма на кого да се обадя да ме дърпа, ако закъсам, че повечето ми приятелчета са с кракомобили... а мисълта да си зарежа буболечката някъде хич не ми е приятна...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 05 юли 2012 21:22

Ни съ пуаши, Vladko е ходил далеч зад граница за да отстрани подобни проблеми, та за София ли?! :lol:
viewtopic.php?f=13&t=254356
Звънкай му и се разберете :да:

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Чет 05 юли 2012 21:42

Thank you, guys <3 Ще карам тия дни на късмет, че имам много работа и ще съм само в движение, пък понеделник-вторник ще звъня на форумните механици. Само дано не се счупи туй нещо тия дни, че тогава... scare Ама сега чета, ли чета (вече към 200 теми минах може би) и гледам колеги с такива проблеми са карали с месеци и години... дано издържи няколко дни.

После ще пиша за развитието по проблема - кой, какво и как :)

Потребителски аватар
Bluebeard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluebeard » Чет 05 юли 2012 21:47

Ще издържи - може и никога повече да не ти го направи. Има мързел в някоя пружинка - дай и малко входящо-изходящи движения (викат им и копулативни) и ще се разсъни.

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Чет 05 юли 2012 21:55

Аз това и направих един вид... като блокира първият ключ, не можех и да го извадя, бутах леко и дърпах и ОП излезе. После пробвах 1-2 пъти с него пак - вкарвам, пробвам да въртя, не става, вадя, ръгам пак, и същата процедура още няколко пъти - нищо не стана, изтрещях и побягнах към такситата. scare После (след 5 минути като се върнах) с другия ключ тръгна като по масло и после и с първия вече нямаше проблеми... И за туй се зачудих, да не би имобилайзерът да е блокирал нещо, ама тъпо само стартера да не бачка, а пък алармата, лампичката й и вратите да са си окей... Та заключих - стартерът е... Утре ще му бая против уроки, че тия дни цялата махала му се изреди да му вика "Ауууу мнооо хубаво коле". :bishop

Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Izu » Вто 10 юли 2012 17:41

Така... решението.... :oops: Нищо му няма - воланът се заключва и блокира стартера, ама кой да знае. :mrgreen: :oops: facepalm

Голямо :bowdown за Никси и Мишо от сервиза в Герман.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”