Уважаеми съфорумци тук е времето и мястото да помогнете на един непросветен човек демек аз по въпроса как да се защитим от замръзването на ключалките зимата. Може би е рано но ми е по-добре на +30 от колкото на -10 да се занимавам. Та изисквам вашите съвети какви марки препарати или какво точно се прави, че миналата зима слагах всякакви препарати и под -3 ставаше страшно.
Със централно заключване съм.
Подготовка за минусите
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подготовка за минусите
Един модул с централно с дистанционо управление,хубав акумулатор и си ти.
Другото не виждам да има особен ефект,на поло 6Н1 мазахме,смазвахме и какво ли не и пак си замръзваха доволно
Мисля че всичко е до конструкция на самите брави,може би задържат влага,а зимата е в изобилие и съответно влага-вода-лед и накрая е проблем че висиш отвънка и скимтиш като наритано псе
Другото не виждам да има особен ефект,на поло 6Н1 мазахме,смазвахме и какво ли не и пак си замръзваха доволно
Мисля че всичко е до конструкция на самите брави,може би задържат влага,а зимата е в изобилие и съответно влага-вода-лед и накрая е проблем че висиш отвънка и скимтиш като наритано псе

Както каза колегата, модул, или като мен, най евтината аларма с управление на централното, просто ключалки не ползвам, не че не замръзват! 
- greddy90
- Автомобил:
- Двигател:
Най лошото е, че някои път ключалката сработва но езичето е замръзнало това което се дърпа от горе и пак нищо...
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Това замръзване се дължи на мръсни механизми(поне така съм чувал)-сваляш "бравата" и патрона(ключалката),почистваш,смазваш и дано няма замръзване.Патрона е желателно да го разглобиш-внимавай да не изгубиш някоя пружинка или да размениш пластините.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
И купуваш течен силикон-спрей за гумени уплътнения , доста е ефикасен .Напръскай обилно с него навсякъде . Да видим дали ще "замръзва" 
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:И купуваш течен силикон-спрей за гумени уплътнения , доста е ефикасен .Напръскай обилно с него навсякъде . Да видим дали ще "замръзва"
Ами напръсках и видях,нищо не стана
Най добре профилактика и застраховката е безключово отключване

А и резервният вариант е изотзаде през багажника и така

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
samo_pechka написа:И купуваш течен силикон-спрей за гумени уплътнения , доста е ефикасен .Напръскай обилно с него навсякъде . Да видим дали ще "замръзва"
ползвам такъв за уплътненията - 6лв 400мл
достатъчно е 1 път за студения сезон да ги пръсна хубаво и нямам ядове
а бравите е хубаво да се свалят и измият добре в бензин или нафтичка - с тях по-имам дертове ама ме мързи да ги сваля и почистя
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Имайки предвид лятото, което нахлува през прозореца, ще си позволя да поспамя - Уповавайте се на глобалното затопляне! 
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
van4ooo написа:Това замръзване се дължи на мръсни механизми(поне така съм чувал)-сваляш "бравата" и патрона(ключалката),почистваш,смазваш и дано няма замръзване.Патрона е желателно да го разглобиш-внимавай да не изгубиш някоя пружинка или да размениш пластините.
а на чисто нови коли от VAG пак ли на мръсни механизми се дължи ?
на една Ибиза го хванахме да не се кара с парно на Макс, явно влага и лоша конструкция
Ще помогне сериозна профилактика, почистване и мазане на бравите. Като започне да става много студено да се пръсне спрей в ключалките. От личен опит, въпреки централното заключване като замръзнаха бравите през зимата, лостовата система се огъваше и нищо не помогна. Влязох през третата врата, след 30 минути каране се отключи шофьорската врата, след два дни и дясната, а следващото заключване беше през м.Април. Добре си се ориентирал за профилактика от сега. С някой приятел разглабяте,
...., и така!
...., и така!- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Нищо няма да помогне. Във Варна първо започва с дъжд и силен вятър,после става лед . Наблъсква се през уплътненията на вратите особено от страната на вятъра.Силиконов спрей помага малко да не залепват уплътненията за ламарината, ама като стане 1 слой вода и после лед няма оправия. То и сняг също наблъсква и трябва да се почисти -да не се оставя през деня да се стопи и вечер да замръзне..
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Аз купувам течен парафин от аптеката и инжектирам в ключалката, също и натривам гумените уплътнения и нямам ядове.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”