Golf GT 4 - проблем с волана - решено - нищо му няма

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Izu
Автомобил:
Двигател:

Golf GT 4 - проблем с волана - решено - нищо му няма

Мнениеот Izu » Пон 09 юли 2012 21:16

Поредният проблем, този път с волана на Golf GT 2003 TDI 1.9. Днес като запалих колата изписка клаксонът за момент, но после нищо - тръгнах си без проблем - всичко беше окей. Карах, каквото карах и като стигнах до вкъщи да паркирам на заден усетих, че става нещо нередно - завъртяла съм волана на оборот-оборот и половина (далеч от предела), който до сега беше достатъчен за да вкарам колата на заден, да, но сега едва-едва се отмести и трябваше да завъртя до края, за да мога да вляза. Веднага след това тръгнах пак, да тествам какво става - за да взема 90 градусов завой ми трябват пълни оборот и половина на волана, докато преди това с и половин стигаше. Все едно воланът дава на свободно по цял оборот и в двете посоки. При по-висока скорост (над 50-60) нещата малко се стабилизират и дупките се избягват, въпреки че пак завъртам волана повече от преди, за да направи дадена маневра. :banghead: Направо откачам... каквото съм и ново шофьорче само ми липсва и проблем с волана. Гледах гумите - еднакви са, не са спадали, не съм удряла колата, нищо не й се е случвало. Търсих из форума, четох, четох, но не намерих подобен проблем. Иначе воланът се върти супер леко, все едно няма никакво съпротивление, и този пълен оборот-оборот и нещо мога да го направя и само с един пръст. Ама преди все пак се усещаше леко съпротивление, в рамките на нормалното. След като завъртя волана и взема завоя и пусна волана, той си се връща в изправено положение... Някой някаква идея какво би могло да предизвиква този проблем? :cry:

Утре ще си уговарям час при клубен механик, но все пак искам да знам какво би могло да причини всичко това...

П.П.
Сега се сетих да допълня - гумите при бавно каране не се местят като въртя леко волана, започват да въртят след като емблемата на волана е вече напълно обърната на 180градуса. Все едно едва от там започва да върти волана...

П.П.2 - решението е, че нищо му няма, а аз само съм се вкарала във филми. :oops: Отново голямо мерси за Никси и Мишо от Герман.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”