Golf 3 - проблем с плафона
Golf 3 - проблем с плафона
Става въпрос за онзи плафон, който има опция да се нагласи да светва при отворена врата, и да угасва при затворени врати. Като затворя вратите и ту изгасва, ту светва и то през различни интервали от време. Пробвах да отворя и затворя всички врати, защото първо си помислих, че може би някоя от вратите не е затворена плътно, но нищо не се промени. Някой има ли идея каква е причината. Силно се надявам проблемът да идва от някое бушонче.
- Serjinio20
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 - проблем с плафона
колега,
същия к.р го ядох до преди 2 седмици и се оказа че е от датчика ,който ти е на купето.Той не е скъп, мисля че беше 7 лв в ауто +.Ако искаш мога да ти дам и каталожния номер.Трябва само да видиш кой е всъщност, най - лесно е с проба.Той се маха с леко завъртане, вади се и се откача буксата, слагаш новия и затваряш вратата, ако спре да мига и да се пуска плафона значи си оцелил(разбира се ако е проблемен само единият датчик, да не са повече)...
същия к.р го ядох до преди 2 седмици и се оказа че е от датчика ,който ти е на купето.Той не е скъп, мисля че беше 7 лв в ауто +.Ако искаш мога да ти дам и каталожния номер.Трябва само да видиш кой е всъщност, най - лесно е с проба.Той се маха с леко завъртане, вади се и се откача буксата, слагаш новия и затваряш вратата, ако спре да мига и да се пуска плафона значи си оцелил(разбира се ако е проблемен само единият датчик, да не са повече)...
Де го този датчик? И сигурен ли си, че проблемът не е в някой бушон или пъл някое кабелче да се е позакъсало?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Говори за бутоните....ако има счупен е възможно.Вероятност от опиращ заголен кабел по купето също има.Пробвай вместо да отваряш вратите да вадиш бутоните един по един,хем ще огледаш и положението с кабелите.
- Serjinio20
- Автомобил:
- Двигател:
проблемът не е в бушоните, на колонките на купето, където се затваря врата има едни датчици(черни с гумени капачета)пооогледай и ще ги видиш!!! те дават сигнал до плафона когато вратата се отвори, а щом така ти премигва значи някой от датчиците е заминал, както беше при мен.Сега съм в работата и немога да ти намеря снимка да ги видиш.Ако не си се справил до вечерта,като се прибера ще ти пратя снимки да видиш за кое говоря!!!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Serjinio20 написа:проблемът не е в бушоните, на колонките на купето, където се затваря врата има едни датчици(черни с гумени капачета)пооогледай и ще ги видиш!!!
Точно бутони са. Те прекъсват масата към плафона и или имаш счупен бутон, или някъде заголен кабел към някой от бутоните, който опира към купето.
- Serjinio20
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:Serjinio20 написа:проблемът не е в бушоните, на колонките на купето, където се затваря врата има едни датчици(черни с гумени капачета)пооогледай и ще ги видиш!!!
Точно бутони са. Те прекъсват масата към плафона и или имаш счупен бутон, или някъде заголен кабел към някой от бутоните, който опира към купето.
така де, не е проблема в бушоните му, а в бутоните!!!!
извинявам се за чуждата тема, но проблемът е сходен само дето плафона не се гаси като се затворят вратите. Гаси се като се даде на контакт при това положение отварям затварям няма проблем. Като угася колата и светва и край. Само от копчето ? аз мисля, че е нещо по платката ама има някой по-запознат
- iavo_pi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички
имам същият проблем като колегата radomen87

- Iezekil
radi_nrj написа: или имаш счупен бутон, или някъде заголен кабел към някой от бутоните, който опира към купето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някога се рових в платката на тая ЛамБа..останал ми е споменът за наличието на таймер 555,режим "чакащ моновибратор"-звучи малко педерастко,абе реле за време.Активира се от "минус"(бутоните).Има там едни кондензаторчета резисторчета и някое (И)диодче.В платката влизат 3 жици:плюс,минус,сигнал(минус) от бутоните.
- Iezekil
И + след контакт.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”