Колата - Golf GT 4 1.9 TDI 2003та, вече седмица и малко е моя, карам си я безпроблемно... до днес. Отидох до магазина, паркирах, изключих - всичко си беше наред. След 20 мин се връщам да се прибирам - отключвам колата с копчетата, влизам, пъхам ключа в стартера ииии до тук - не се въртеше. Въобще. Дори имах проблем да го извадя. Все едно грешен ключ съм пъхнала. С малко усилия успях да го извадя. Фабричната аларма си работеше, колата се отключваше и заключваше през бутоните, но самия ключ не въртеше в стартера - до контакт не се стигна, нищо не светна, пълен блокаж. Хванах едно такси и до нас да взема и другия ключ (и двата са оригинални) - върнах се и... колата си тръгна перфектно. 5-6 пъти спирах и тръгвах, всичко беше окей, дори и с проблемният ключ после си работеше. Никаква идея какво стана... сега чета тук, чета и гледам, че има доста такива проблеми - може ли да е клеморед? Или целия стартер? Или пък само онзи ключ да ми е дал нещо фира?
Доста се шашнах, защото съм крайно незапозната с колите и разните възможни и невъзможни проблеми.
Искам да ви питам къде да я карам за диагностика или пък ремонт? Колко струва такъв ремонт - само клеморед, или цял стартер? Дали могат да ми я направят за няколко часа? Помагайте!