Голф 3 АЕК изгасна и не иска да запали???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Голф 3 АЕК изгасна и не иска да запали???

Мнениеот Speedy86 » Вто 10 юли 2012 21:16

Колата е на съседа Голф 3 1.6-101 коня АЕК с обикновенна газова уредба,днеска сутринта запали и тръгна на работа обаче измина 50 метра и както работеше изгасна и не иска да запали,аз имам Голф 3 със същия мотор но без газова,пробвах цял ден каквото се сетя и няма и признак да запали,съмнявах се за бобината свалих я сложих я на моята кола и работи,има ток на свещите,давах директен "+" от акумулатора на газовия клапан,смених релето,пробвах и с друг ключ за превключване на Газ/Безнин и пак не иска да запали или поне да даде признак,аз си мисля за имобилайзера дали той не дава нещо проблеми,но нека знаещите да споделят :banghead: :banghead: :banghead:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 АЕК изгасна и не иска да запали???

Мнениеот Bioside » Вто 10 юли 2012 21:26

Не е имобилайзер.Поне ще припалва за секунда ако е той.Кое реле сменя.Изолирай нацяло едното гориво и така си прави експерименти. :drunk

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 10 юли 2012 21:29

Ами смених релето което доколкото видях прекъсва бензиновите инжектори но нищо не стана пак същата работа,ако извадя жиците от газовия клапан става ли или ако извадя кабелите идващи от инжекторите в релето?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 10 юли 2012 21:39

Ако работи на бензин изолирай газта.Спри я от крана или откачи газовия клапан.Щом е с обикновена газова няма начин да не гръмне и да цъфне някъде.109 е релето което трябва да смениш.Ако си пробвал всичко това ще ти обясня как да провериш датчика на хол на коляновия вал.Нашите двигатели не могат да запалят без него,но той пък се хваща лесно на диагностика.

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 10 юли 2012 21:46

Не пали нито на бензин нито на газ,точно това реле търсих да сменя с моето от моята кола но забравих кой номер беше възможно ли е да е от него?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 10 юли 2012 21:55

Да възможно е,но и клемореда ги върти тези номера понякога.И него можеш да пробваш ако имаш резервен и откачиш само буксата на този на колата.Другия вариянт е на контакт и с кабел от плюса на акумулатора на тънкото кабелче на стартера.Няма начин да не го хванете :beer

Потребителски аватар
Speedy86

Мнениеот Speedy86 » Вто 10 юли 2012 21:58

Bioside написа:Да възможно е,но и клемореда ги върти тези номера понякога.И него можеш да пробваш ако имаш резервен и откачиш само буксата на този на колата.Другия вариянт е на контакт и с кабел от плюса на акумулатора на тънкото кабелче на стартера.Няма начин да не го хванете :beer

Значи утре първо ще пробвамс моето реле номер 109 дали ще стане,ако не стане как да проверя датчика на хол и клемореда?

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 10 юли 2012 22:09

Датчика го остави последен.За него ще ти трябва светодиод със последователно включено съпротивление 100-150 ом.Клемореда съм ти описал как аз си нося един нов винаги в колата.Ако сутринта запали най вероятно е релето.То ги върти тези номера в горещините.Като дадеш на контакт а с лявата ръка размърдаш въпросния мръсник 109 трябва да чуеш как щрака.Предимно си пука спойките на бобината.

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Сря 11 юли 2012 13:58

Bioside написа:Датчика го остави последен.За него ще ти трябва светодиод със последователно включено съпротивление 100-150 ом.Клемореда съм ти описал как аз си нося един нов винаги в колата.Ако сутринта запали най вероятно е релето.То ги върти тези номера в горещините.Като дадеш на контакт а с лявата ръка размърдаш въпросния мръсник 109 трябва да чуеш как щрака.Предимно си пука спойките на бобината.

+1 При мен беше същото реле 109, преди години ми го направи този номер, отваряш го с една отверка почистваш с хартия там където са двете пластинки, докато хартията спре да се цапа от триенето. Монтираш обратно Woalla готово, няма нужда да купуваш друго даже ;)
ПС: Ето ти и клипче как става :D http://www.youtube.com/watch?v=KlVSNX_NaOs

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 12 юли 2012 22:37

Това е едно реле да знаеш... на мен ми я правеше тази цигания точно в жегите. Обаче кое беше релето нямам спомен. Васко кажи бе батко кое беше това калпаво реленце на АЕК то?

Колега даже и да изглежда здраво - повярвай ми не е, всики спойки да ги презапои спец. и ше видиш чудо ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”