Здравейте на всички първо!
Имам автомобил Volkswagen Golf4 произведен 1998 година, двигател 1.4л, 75 конски сили. Признавам, че не разбирам чак толкова, така че някои от термините може да не са използвани правилно или да не описвам нещо както трябва. Извинявам се предварително. Проблема който имам е следния. В началото след като го купих от един човек всичко си работеше на пръв поглед нормално. Отидох за стандартното обслужване, смяна на масло, ремък и т.н. Като в последствие се установи и, че гарнитурата на двигателя е за смяна. Смених гарнитура и главата е прешлайфана. Качвам се да карам аз след този ремонт и след 5-6км ми светна лампата за маслото. Спрях колата, проверих нивото и си беше ОК. На другия ден я закарах на майстор и се установи следния проблем. Налягането в двигателя на масло беше много ниско. Явно по негови думи предишния собственик я е наблъскал с някакви добавки на маслото които обират хлабините и налягането е било ок. И сега след смяна на маслото в новото, нормално няма добавки и се проявява проблемът. Доколкото знам по книжка му дават при 2000 оборота в минута налягането да е 2 атмосфери, а след като го измерихме беше под половин атмосфера. На първо време наляхме малко по - гъсто масло и я покарах около 1200км така, че ми беше мерак. През това време ми гореше и доста масло. После му я оставих пак за ремонт. Ремонта е следния: сменени са сегменти, лагери на коляновия вал, маслената помпа и самото масло. И в последствие, тъй като аз нямах възможност баща ми я взе от ремонта и докато се прибере в къщи (около 4-5км), лампата на маслото е светнала пак. Обадих се на майстора (мой съученик, който не би ме излъгал) да го питам и той не може да се сети за нищо друго. Всичко е сменено, егати! Моля ако някой се сеща за нещо дребно, което е пропуснато, да помага...
Golf4 1.4л, 75 к.с. - светва лампата на маслото
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Volkswagen Golf4 проблем!
Възмозможности:
1.Увеличени хлабини в маслената помпа;
2.Блокирал в отворено положение или незатварящ плътно обратен(незнам точно как се казва)клапан за маслото(пропуска обратно маслото при прекомерно високо налягане).
1.Увеличени хлабини в маслената помпа;
2.Блокирал в отворено положение или незатварящ плътно обратен(незнам точно как се казва)клапан за маслото(пропуска обратно маслото при прекомерно високо налягане).
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf4 1.4л, 75 к.с. - светва лампата на маслото
Колега, защо сте сменяли маслената помпа и втора употреба ли сложи или нова, както и - премерихте ли отново налягането?
-
nedelcho1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf4 1.4л, 75 к.с. - светва лампата на маслото
Помпата е сменена с нова. Според майстора, някой преди се е мъчил да оправя старата и нещо не е оправена като хората, затова предпочетох с нова направо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”