Може ли и има ли смисъл моно-карб?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
speederrr
Автомобил:
Двигател:

Може ли и има ли смисъл моно-карб?

Мнениеот speederrr » Нед 24 дек 2006 10:45

Здравейте, колата е с двигател 1,8 мех. инж. и работи на газ, но не много хубаво(което казват че е типично точно за този мотор) и ме посъветваха ако искам да заработи перфектно на газ ще трябва да монтирам карбуратор и да премахна инжекцията, има ли истина в това и въобще възможно ли е?
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 24 дек 2006 11:22

колега вси4ко е възможно ама не се занимаваи с глупости :!:

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 24 дек 2006 12:52

Един съвет - МАХНИ си газовата и не пипай повече там дето е работил немеца и колата ще е пушка - просто мнение.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 24 дек 2006 12:56

vaskoto1 написа:газовата е компромис-или ти е евтино или нямаш проблеми.

карба също се миндзили на газ-не си мисли че е безпроблемно и там.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 24 дек 2006 12:59

И аз се присъединявам към мнението на колегите.
По-добре пиши какви са проблемите,какво значи неработи много хубаво и може някой да ти помогне. Ако всичко е наред с газовата не би трябвало да имаш проблеми. :idea:

speederrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speederrr » Нед 24 дек 2006 13:35

Благодаря за съветите, то и аз съм най-навит да си карам на бензин и да не се занимавам с глупости,даже ми се кара 5.0 L 8V,обаче(винаги има едно обаче дето прецаква работата) нямам финансовата възможност.На газ ми е по-евтино и няма начин ще си карам на газ,проблема с гаовата е в малките обороти,направил съм ги около 900,но мотора работи неспокойно,понякога се тресе,понякога не.Иначе във средните и високите обороти си е добре,на дълго ми дава около 8,5/100 а градско достига 11-12/100,но определено го усещам на ниски обороти,че не му е добре.Изпарителя е хубав,чисто нов BRC с 3 бронзови болта за регулиране,купих го за 150лв,преди карах с Волтран и с него направо работата беше отчайваща,с новия нещата са коренно различни,но има още какво да се иска.
Между другото ходих по майстори с газ анализатори и разни апаратури(но бях още с Волтрана) и връткат настройките,но с много малко ги променят,от това положение което аз съм си настроил и ми викат-ТОЯ МОТОР НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ ПЕРФЕКТНО НА ГАЗ,други пръскат с ЕТЪР около колекторите и ми викат АБЕ ДЪРПА ВЪЗДУХ ОТ НЯКЪДЕ и айде дай 10-15 лв и не и се вглеждай толкова,ама съм карал Опел на газ и знам,че разлика в работата на мотора-дали на газ или на бензин трудно се забелязваше,докато сега на газ си се вижда че колата работи гадно-на ниски обороти.Последния майстор при който ходих ми каза да си купя хубав изпарител и вярно има доста разлика ама пак не добре на 100%

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 24 дек 2006 14:52

лично аз бих махнал газовата

Потребителски аватар
Nachev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nachev » Нед 24 дек 2006 18:26

Не че това ти е проблема ама BRC не са най-добрите изпарители

speederrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speederrr » Пон 25 дек 2006 2:12

Колеги моля Ви,казвайте нещо което може да ми е в помощ при тази ситуация,"защото БРЦ не са най-добрите изпарители "или "бих махнал газовата веднага" е само разводняване на темата иначе и аз предпочитам турбо-бензин,и съм сигурен че и Голф 1 не е от най-добрите коли.
Паре нема и ще се кара на газ,както и много други хора правят и колите си им работят задоволително.
Благодаря Ви!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”