разбит патрон на предна лява врата Голф4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
drevo
Автомобил:
Двигател:

разбит патрон на предна лява врата Голф4

Мнениеот drevo » Нед 15 юли 2012 12:10

Колеги разбиха ми патрона на предната лява врата, но не са успели да отворят колата. Когато открих золума отключих колата с централното и реших да сваля патрона. Свалих го, при свалянето всичките джаджи околу и зад него излязоха на парчета - петлета, пружини и т.н. тк нямах време да търся ключар поставих обратно остатъка от патрона и завих отново страничния болт. Затворих вратата и заключих с централното- тук е голямата ми грешка. Повече не можах да отворя тази врата. Пробвах всичко- централно, отвътре -не ще. От вътре копчето за заключване е прибрано. Като дръпна вътрешната дръжка -копчето се показва но като я пусна копчето веднага се прибира. От дръжката навън изобщо не реагира вратата. Външната дръжка стои някак хлабаво -явно се е откачило някакво жило. Изобщо запецнах здраво. Ходих на ключар. Той гледа пуфтя и отсече трябва да се демонтира задната лява врата и така да се осигури достъп до болта който държи патрона на проблемната врата.
Знам че трябваше да не пипам нищо и направо при разбирач да отида,но вече е късно. На въпроса- имате ли някакви други идеи за справяне със ситуацията? Лесно ли се откача задната врата? Колата е г4 highline.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Re: разбит патрон на предна лява врата Голф4

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Нед 15 юли 2012 12:54

Ако не си върнал жилцето което се захваща за външната дръжка няма отваряне.

Трябва се махне капачето където е патрона да има достъп до жилото за отваряне на вратата.

drevo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drevo » Нед 15 юли 2012 16:56

Явно ще трябва да откачам задната врата за да получа достъп до предната или по точно до болта, който държи патрона и капачето. Нядявам се хе като успея да извдя патрона и капачето ще успея да отворя пустата врата, а после ще му мисля.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Нед 15 юли 2012 17:11

Това със свалянето на задната врата са глупости.
Като издърпаш външната дръжка за отварянето, какво виждаш в тази част от нея, дето излиза навън между патрона и дръжката.
Виждаш ли го това зацепено в леглото му:
Изображение
Като си свалял патрона, това нещо посочено със жълтата стрелка, да си го зацепвал, презацепвал ....?

drevo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drevo » Нед 15 юли 2012 22:48

pedalchobaba, не се сещам "това" дали беше зацепено. Сега, като дръпна дръжката нямам никаква видимост, а капака на патрона мога да махна само, като развия болта от челото на вратата, а тя като не се отваеря какво ми остава... :banghead:
само се чудя къде отиде централното? Защо, като отклюявам с бутона на ключа не чувам машинката на тази врата изобщо да реагира?

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пон 16 юли 2012 6:41

Защото не си закачил буксата,ако си я откачал.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 16 юли 2012 17:29

Drevo, като дръпнеш дръжката, този накрайник се вижда дали е зацепен. Ако жилото му е много опънато, никога няма да можеш да отвориш вратата.
Проблема се лекува като с една тънка отверка го откачиш от леглото му, да висне вътре във вратата и след това я отваряш отвътре. Нататък е лесно.
Нищо, че патрона ти е на място. Малко пречи, но става.
Ей такова едно движение трябва да направиш, но с монтиран патрон при дръпната дръжка.
Изображение

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 16 юли 2012 18:00

Видийте на кората не може ли да се развият на място-сваля кората,после тенекията и със научкване отваря вратата.Това е само предположение!

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Пон 16 юли 2012 18:35

Няма как да стане
е описал горе долу в горния пост как става номера

Потребителски аватар
estariol_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот estariol_ » Пон 16 юли 2012 20:16

колегата pedalchobaba има в предвид нещо такова май (клипа да не се гледа от автоджамбази)

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 16 юли 2012 20:37

На този клип е показано как се отваря задна врата когато е блокирала "детската" защита.
Това, което му предлагам на колегата е подобно, но за предната. Като освободи жилото, няма как да отвори с външната дръжка, щото тя не играе, но отвътре става без проблем. После сваля патрона и зацепва отново това, но да е хлабаво.
Предполагам ме разбрахте.
Метода е изпитан, за това го споделям.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 16 юли 2012 20:53

Истината е,е са са се опитали да ти гепят колата!
Сложи си допълнителна аларма.
За отключването,вземи и доразбии патрона!
Навиваш една дълга видия и после се издърпва (по принцип със спецялен уред),но може да плзваш тесла.
Дострошаваш патрона,и отключваш има един пласмасов просеп,за да го видиш пак трябва да изкараш петлето и пружинката.после с права отверка завърташ този пласмасов процеп и алармата отключва.
Така вече можеш да си отвориш врата и от вътре!
Другото което се сещам е да дадеш с ваг ком команда да отключи централното предна лява....
но това ми се струва,че няма как да стане. (като отваряш от дясната страна пищи ли ти алармата 30 секунди?)
Ако не ти работи плафона на предна дясна врата няма да пищи!
ами това е за мен вариянта....
Я направи една две снимки на патрона?

Потребителски аватар
7 speed DSG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 7 speed DSG » Пон 16 юли 2012 21:07

Така ми се заключи предната лява врата (двувратка highline), случи ми се в провинцията. Намерих някакъв майстор, който успя да свали кожената тапицерия с триста зора (3 часа си игра), стигнахме до машинката, свали и нея - вътре има 2 бели "зъбчета", които се износват при отключване и заключване. Купих употребявана машинка с жила и др.
Майсторът сложи стъклото почна да опъва жилата и .... оказаха се по-къси от моите, защото бяха от 4-вратка и се почна наново сваляне на всичко ... страшна мъка ти казвам. Намери си някой разбирач, че е кошмар, ако попаднеш на някой "майстор". Много трудно се отваря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”