Въпрос относно АЕЕ
-
falkendude
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос относно АЕЕ
Здравейте, Golf-a ми е с двигател АЕЕ (пластмасови колектори). Въпросът ми е, може ли да се сложат колектори от друг двигател и този да се направи моно? интересува ме също дали инсталацията на моното е същата като на АЕЕ двигателя и друго освен колектори и компютъра ще ми трябва ли? Благодаря предварително и пишетена ЛС.
-
V_W_P
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
Re: Въпрос относно АЕЕ
с каква цел е тази интервенция?,не знам дали от 1.6 моно дали ще пасне всмукателя,някои по разбращ да каже,но мисля че е безсмислено...
-
falkendude
- Автомобил:
- Двигател:
замисъла е такъв,че искам да сложа газова уредба, но нямам пари за газов инжекцион. Ако не може да се сложи моно, то поне може ли да се сложи всмукателен колектор от друг VW
-
V_W_P
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
тия пари дето ще ги хвърлиш за преработки,ще ти излезнат колкото газовия инжекцион,пък и както каза колегата можеш и на лизинг,ако живееш във Видин,както пише на аватара,обиколи някой газаджийски сервиза,поразпитай кой е по кадърен и давай на лизинг,възползвай се от изгодите...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Предишния ми голф беше с АЕЕ и от друг мотор колектори НЕ СТАВАТ!
Бях сложил Г.И. и повече от 12-13 градско не ми е качвала никога,и това при яко ръчкане със 17-ки.
На газ работеше перфектно
Бях сложил Г.И. и повече от 12-13 градско не ми е качвала никога,и това при яко ръчкане със 17-ки.
На газ работеше перфектно

- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
На АЕЕ и от друг мотор колектори НЕ СТАВАТ! Повтарям горния пост.Навремето съм обмислял да го сваля и да дам да направят отливка- но после голяма обработка.
Слагай ГИ и не се мъчи.
С обикновенна газова хем не върви, хем гори като змей, хем и постоянно проблеми с ПХ.
За справка виж темата за разхода на вентовци с Х-ААМ мотор -средно се движат около 18 л/100лм.
Слагай ГИ и не се мъчи.
С обикновенна газова хем не върви, хем гори като змей, хем и постоянно проблеми с ПХ.
За справка виж темата за разхода на вентовци с Х-ААМ мотор -средно се движат около 18 л/100лм.
-
falkendude
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за бързите и коректни отговори. Ще говоря с родителите да видя какво ще измислим. 
Старата ми кола беше с АЕЕ мотор и аз като тебе се чудех каква да я свърша. И накрая си сложих ГИ Фобос и така 5 години без грам проблем на дълго разхода ми с жена и дете в колата с доста багаж без клима и нормално каране около 100 - 6.8 л. газ на 100.
- icotoooo
- Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
- Двигател:
И на мен ми е интересно какъв е разхода на този мотор в Голф3 в градски условия?Става въпрос и за бензин и за газ 
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
icotoooo написа:И на мен ми е интересно какъв е разхода на този мотор в Голф3 в градски условия?Става въпрос и за бензин и за газ
Около 10 лятото и 11 зимата.
Извънградско 6/100 бензин 7/100 газ
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”