Удар!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Удар!!!

Мнениеот smoky » Вто 26 дек 2006 15:36

Приятелката ми ми удари голфчето :cry: Смачка му бронята и ми счупи мигачите и блендата.Адски ми е тежко защото много си обичам колата и това точно сега след коледните празници в навечерието на нова година си е удар под кръста!Въпроса ми е МОже ли тая броня да се оправи така че да не си личи(Тя е от тоя тип дето горнато част е само от някаква пласмаса дето не е боядисана а е цялата на някакви точки а само долната част е боядисана).Ако неможе то да ми кажете горе доло колко може да струва такава броня ама хубава не няква дет неможем я напаснем сумати време и откаде маже да се купи!А и последен въпрос как да се свържа с ДЗИ за да разбера какво да правя с огледа защото на полицата няма никакви телефони!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО! :cry:

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Вто 26 дек 2006 15:49

За застрахователя ти трябва протокол съставен от КАТ... телефоните може и в Google да намериш

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Вто 26 дек 2006 15:54

Нямам Протокол.Удари я в един гараж със засилка немога да викам кат заради това че тя незнае габаритите на колата.Единствено съжелявам че и дадох дая кара повече такава грешка няма да направя.За google знам но в сайта на ДЗИ има само на централните управления никаде нищо не пише за оглед!

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Вто 26 дек 2006 16:02

Можеш да викаш КАТ когато си искаш!

Няма протокол - няма пари!

Ти не си ли си си чел застраховката бе момче ?!

Викаш КАТ и казваш че е станало когато си им си се обадил.

П.С. Оглед по телефона не става. Отиваш или със колата (ако може да се движи) или със друга кола закарваш вещото лице до ударената кола. Там се прави оглед. Не им се обаждай преди да имаш протокол от КАТ иначе ще се радваш още повече на приятелката си!

Баща ми е вещо лице, така че не се съмнявай в думите ми!

Успех ;)

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Вто 26 дек 2006 17:02

Значи примерно утре да им званна и да им кажа ей сега се ударих тва е тъпо така или иначе има щета налице ако ми я бяха ударили на паркинг пак ли трябваше да викам кат!

Мен не ме ебе особенно за застрохователите общо взето съм сигурен че ще ми дадат максимум сто ЛЕВА а ремонта ми ще е 250. Бях изнервен на приятелката си а след твойте думи вече ми иде да я.....

Само съжелявам за фаровете дето исках да си зема сега ще трябва да дам парите за ремонт да е.....Леле много се изнервих!

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Вто 26 дек 2006 19:16

Споко пич!
Приятелката ти съжалява ли за случилото се?
Викни утре КАТ и им обясни ситуацията,ама все едно се е случило на момента!Откарай пак колата на същото място,вземи и приятелката и разиграйте сцената отново :lol:
Успех :wink:

Потребителски аватар
vaskoniracing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoniracing » Вто 26 дек 2006 20:00

Братле и моето каско е в ДЗИ и до сега съм нямал проблеми с тях.Вземи си протокол от КАТ и си готов,а за парите може да са пове4е от 100лв. затова СПОКО :wink:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 26 дек 2006 21:42

CyberBlade написа: Няма протокол - няма пари!

Не е задължително... до тук три пъти съм имал случаи, да ми налага да си взимам парите от застрахователите и трите пъти не са искали протоколи... :wink:

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Вто 26 дек 2006 22:11

Преди като съм карал служебната не са ми искали протоколи, минаваше с "ударили са я на паркинга, намерих я така", но все пак бяха само ожулвания или вдлубнатини, незнам дали ще мине за нещо такова! :?

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Сря 27 дек 2006 8:52

Много зависи колко е фрапантен удара, ако е пукната бронята то може да мине и за удар на паркинг. Но ако е по смачкана ще трябва протокол. На един приятел му поднесе колата и се удари в ел. стълб. Понеже сам се е ударил не викна КАТ, а направо отиде при застрахователите с версията че е удар на паркинг. Но понеже щетата не беше малка, му казаха че това не може да е удар на паркинг и го пратиха в КАТ за протокол - а там каква мъка изживя (застрахован е в ДЗИ). Затова за да си спестиш много мъки извикай КАТ като се престориш че сега си ударил колата за да ти направят протокол. Така ще си спестиш много мъки и разходки по инстанциите!
А относно даването на колите на приятелките, на мойта съм и казал че ако иска да я кара, да ми депозира 7000лв. предварително пък после да шофира!

Потребителски аватар
bobkata
Автомобил: Seat leon 1p
Двигател: BXE 2008
Контакти:

Мнениеот bobkata » Сря 27 дек 2006 11:19

еее яворе мноо гадно :( :( :( ама ще се оправи брат нема страшно

Потребителски аватар
Evtoo
Автомобил: Passat B7
Двигател: Passat Variant B7140Hp BlueMotion
Контакти:

Мнениеот Evtoo » Сря 27 дек 2006 19:45

И без протокол някои застрахователи изплащат паркинг щети до 200лв.

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Сря 27 дек 2006 20:47

Evtoo написа:И без протокол някои застрахователи изплащат паркинг щети до 200лв.

Днес бях в ДЗИ всичко мина по вода и без протокол ,искаха да я оправят в доверен сервиз ,но като знам ,че тая броня квото и дая правят ще си личи ,че е мачкана се отказах и избрах експертна оценка(дано не съм сгрешил).
След това си купих броня ,мигач и бленда всичко се върза около 150 лева.
Сега идва другата "криза" трябва да се боядиса тая броня ,ако някой има предложения ще съм благодарен да ги сподели с мен!Иначе много благодаря на всички ,които писаха и помогнаха за решаването на тая мизерия ,защото вече търсих ЛОПАТА и някаде дето пръстта е мека и лесно се копае :D

Потребителски аватар
smoky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smoky » Сря 27 дек 2006 20:51

bobkata написа:еее яворе мноо гадно :( :( :( ама ще се оправи брат нема страшно

Знам бобчо, знам батенце ама е кофти нали разбираш тъпото е че удара е многа слаб и единствено бронята е засегната но така че както и да се оправи дори и да не си личи аз ще си знам!Айде може да се видим на някоя от срещите скоро!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Чет 28 дек 2006 8:34

Пишеш ,че са те ударили на паркинг и си готов.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”