:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Бензинова помпа - тече - 115к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа - тече - 115к.с.

Мнениеот CyberBlade » Вто 26 дек 2006 14:06

Здрасти на всички! Весела Коледа! ;)

Проблема при мен е, че колата е имала проблем с помпата и е сменена с помпа от Ауди 80 Б4 115к.с.

Дотук е ясно, че имам проблем с дебита ;) Но тъпата помпа тече! От корпуса някъде си покапва по малко, от там и губи налягането което също е недостатъчно и т.н.

Въпроса ми е : имали възможност да се оправи теча от корпуса на помпата, и ако може с какво ??

Сърдечни благодарност!

П.С. Явно нямам кинти точно сега да си купувам нова ;)

Потребителски аватар
NitroSonyc
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NitroSonyc » Вто 26 дек 2006 15:20

Моя съвет е да смениш помпата с каквато трябва защото този теч се е появи от по голямото налягане на новата помпа , просто няма къде да отиде толкова много гориво , а ако решиш да я правиш само с метал пластик и не е сигурно дали ще стане.Вече е пълно с китайски помпи които не са никак скъпи пък и вършат работа , но е добре да се знае точно каква ти е била оригиналната помпа!

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Вто 26 дек 2006 15:47

В момента помпата на колата е с по-ниско налягане (съдейки по по-малкия филтър и по-малкия размер на холендерите). Двигателя ми е 139 к.с. и помпата трябва да надува над 5 бара, а тази е от 115к.с.
Нова помпа ми казаха че струва 320лв, а с намалението 260 ...

Метал пластик дали ще издържи на бензина и налягането? Аз имам Loctite на който вярвам, ще трябва да се пробва...

Потребителски аватар
NitroSonyc
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот NitroSonyc » Вто 26 дек 2006 16:25

Дай номер от оригиналната помпа и ще ти кажа колко струва това ми е работата .Мисля че ще ти намеря по евтина със сигурност. А за метал пластика по принцип става вече е изпитано но трябва хубаво да почистиш мясото и да го оставиш добре да изсъхне.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”