Golf IV - Проблем с ключалка на шоф. врата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stiliyan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf IV - Проблем с ключалка на шоф. врата

Мнениеот Stiliyan » Пет 22 фев 2008 17:54

Здравейте, Колеги.

Карам служебен VW Golf IV. Колата няма централно заключване -фабрично си е такава. За съжаление ключалката се счупи - като вкарам ключа и завъртя - никакъв ефект. Ключа се върти свободно наляво и надясно без проблем, но не отключва и заключва. Както и да е, влязох през багажника :D , защото и дясната врата е така от няколко месеца. Колата е двувратка. Та въпроса ми е от какво се получава така, вечерта си я заключих нормално, без усилие. Колата стои в гараж през ноща и няма начин да е някой джамбаз. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е разрешил. Интересно е как се разглабя тази ключалка? Предполагам, че трябва да разглобя цялата вратаа...

Предварително Благодаря!

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 22 фев 2008 18:11

Значи счупено ти е лостчето на патрона, което влиза в бравата ! Така, сваля се елементарно..........отваряш вратата и виждаш една тапичка, ако я има над бравата........вътре под тапата има едно винтче(торкс или еврейска звезда го знаем) кой номер не помня, развиваш и вадиш патрона......оттам ще разбереш сам !!!

Потребителски аватар
Stiliyan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stiliyan » Пет 22 фев 2008 18:20

Ще го погледна, Благодаря! Макар, че доколкото си спомням един колега я беше водил на автоключар, за дясната врата, и той му казал, че трябва да се разглоби цялата кора да се свали, и металната кора отдолу и чак тогава... Може и да е бил някой айдамак този автоключар. Та ако е нещо по-така, можете ли да ми препоръчате някой ключар който може да помогне?

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 22 фев 2008 18:40

не ми се вярва да е друго, но ако се е прецакала бравата наистина е ужас да се стигне до нея........а за ключар немога да съм ти полезен !!!Успех

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 фев 2008 19:28

корите падат лесно...

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 22 фев 2008 20:09

chefito написа:корите падат лесно...

Корите да, а ламарината, която е занитена??? Знам, че няма невъзможни неща ама не е гот да се разпробива и т.н. !

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf IV - Проблем с ключалка на шоф. врата

Мнениеот GARTNER » Пет 22 фев 2008 20:18

Stiliyan написа:Здравейте, Колеги.

Карам служебен VW Golf IV. Колата няма централно заключване -фабрично си е такава. За съжаление ключалката се счупи - като вкарам ключа и завъртя - никакъв ефект. Ключа се върти свободно наляво и надясно без проблем, но не отключва и заключва. Както и да е, влязох през багажника :D , защото и дясната врата е така от няколко месеца. Колата е двувратка. Та въпроса ми е от какво се получава така, вечерта си я заключих нормално, без усилие. Колата стои в гараж през ноща и няма начин да е някой джамбаз. Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е разрешил. Интересно е как се разглабя тази ключалка? Предполагам, че трябва да разглобя цялата вратаа...

Предварително Благодаря!

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1542461

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 22 фев 2008 20:20

gomez написа:
chefito написа:корите падат лесно...

Корите да, а ламарината, която е занитена??? Знам, че няма невъзможни неща ама не е гот да се разпробива и т.н. !

чупят се лесно /алуминии все пак/ след това се слагат нови и готово....правих го със задните кори и стойката на тонколоните....

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gomez » Пет 22 фев 2008 20:50

Дванадесетостена на бравата е номер 8 да кажа само !!!

Потребителски аватар
Христо Попов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Попов » Нед 24 фев 2008 16:37

Скоро имах същия проблем но на Венто.Предполагам , че няма разлика.Беше ми се счупило едно лостче което предава въртенето от ключалката към бравата.Купих го за 4 лв./ново/ от магазин на VW.Развива се болтчето което държи дръжката, вади се дръжката и се сменя това лостче без да се сваля нищо друго.При нужда може леко да се изпили острата му част защото са универсални за всички VW,AUDI.

ziko_93
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf IV - Проблем с ключалка на шоф. врата

Мнениеот ziko_93 » Съб 21 юли 2012 13:29

Здр, някои може ли да ми каже какъв може да е проблема сложих ключалката на шофьорската врата обаче винта не затегна ключалката .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”