VW jetta 1987 г проблем с датчик за температурата
-
Charllie
- Автомобил:
- Двигател:
VW jetta 1987 г проблем с датчик за температурата
Здравейте да ви нарека колеги ако може
все още съм нов и във форума и с колите ... та да питам за помощ ... миналата седмица си купих VW jetta 1987 г... обаче вече почнах с проблемите... та колата ми загрява вдига градусите стрелката ее почи в крайно дясно положение .. като давам на късо перката върти на радиатора.. а на датчик неще купих нов датчик .. пак загрява ... какво тря да направя.. за да не загрява ? ако мога сам да го свърша ,че по майстори сума пари ... благодаря ви
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW jetta 1987 г проблем с датчик за температурата
Ако разчиташ само на уреда на таблото ,и си мислиш че колата прегрява може и да сгрешиш!Най сигурно е да замериш реалната температура на радиатора с друг уред или термометър,а едва тогава да сменяваш датчика на перката,термостата или нещо друго,а може да се окаже че е за смяна датчика за темп. на таблото!

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
а радиатора колега загрява ли ти,дане би пък термостата да не ти отваря или има проблем с датчика за температурата или уреда по таблото
-
Charllie
- Автомобил:
- Двигател:
радиатора загрява само горе долни кръг не отваря карах и половин 4ас без термостат оба4е пак загрявяше направих си ключ отвътре да пускам перката за радиатора но отново вдига градусите и водата завира.... незнам кво да я права и сряда ще я карам на майстор по неволя .. 
- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Колега, ако знаеш с как и с какъв уред се мери, би ли споделил в темата?ivkata написа:Ако разчиташ само на уреда на таблото ,и си мислиш че колата прегрява може и да сгрешиш!Най сигурно е да замериш реалната температура на радиатора с друг уред или термометър...
Благодаря!
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично меря с мултицет,които има такава опция(термодвойка),сверявал съм го и му имам доверие!
С него си меря и термостатите преди да ги монтирам в колата(независимо дали са нови),за да не се хапя след това по задника! 

-
Charllie
- Автомобил:
- Двигател:
колеги
колата уж си я карах майстор той ми смени реле за температурата каза че от това и маркуч при газта за водата че правила въздушна възглавница той си беше напукан де .. ама стрелката пак бяга крайна дясна линия.. и ми каза че това не било вярно тоя механизъм лъже ... не показва вярно .. ама пак си карам на страх малко...
а с мултицет аз имам но моят вероятно няма тази опция за температурата ... както и да е остана ми д асменя ангренажния ремак и 2 семеринга .. че ми покапва масло малко.. и майстора каза че от тва щот и шайбата от вънка н коляновия вал.. ми играе ляво дясно...
а с мултицет аз имам но моят вероятно няма тази опция за температурата ... както и да е остана ми д асменя ангренажния ремак и 2 семеринга .. че ми покапва масло малко.. и майстора каза че от тва щот и шайбата от вънка н коляновия вал.. ми играе ляво дясно...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”