Нов акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
swatkat
Автомобил:
Двигател:

Нов акумулатор

Мнениеот swatkat » Сря 03 яну 2007 14:02

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ПО МАЛКО ПРАБЛЕМИ ПО КОЛИЧКИТЕ НИ ПРЕЗ 2007ма!!!
А сега на въпроса, трябва да си сменя акумулатора и може ли някои да ми каже от къде мога да проверя с какви стоиности трябва да ми е новият акумулатор защото старият ми се оказа слабичък. Надявам се на скорощни отговори, че в моя град вече откачат и са ги качили с цели 50кинта еи така заради ЕС.... Мерси на всички отзовали се.
PS. Ако има нуижда - Голф 3, 1.6 75к.с. Мерси отново :drive

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 03 яну 2007 14:11

Има много теми за акумулатори може да потърсиш, но накратко 55ah и 480а пусков ток за да си сигурен в големите студове. А по каталог ще ти покаже по малко но ти препоръчвам по силен че и аз брах ядове и сега съм с 2 акум. от много акъл.

Потребителски аватар
swatkat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swatkat » Сря 03 яну 2007 20:56

Мерси много братле, ще те послушам. :patriot

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 03 яну 2007 22:39

Февруари или март купих полски на "Шнайдер" Силвер с повишен пусков ток при ниски температури.Необслужваем е -цена почти като на "Монбат". Взех го при външни температури около -10 градуса, беше сложен в камерата на фризер .Сложих го с големи мъки/ студ замръзават ръцете/ на Голфчо и взе , че запали от раз.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Чет 04 яну 2007 0:19

Днеска си взех Banner Pwer Bull 62Ah необслужваем ... малко са ми другите неща, че и него ще проверявам какво му трябва ... още нямам впечетления от него тепърва ще има студове и ще си покаже ... много ми го хвалиха ще видим що за стока ще излезне
малко ме е яд че взех 62Ah а спокоино и с по-малак бих минал, но уш за по-добро ...

http://www.bannerbatterien.com/eng/bb1/ ... /index.asp

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 04 яну 2007 0:28

винаги по силен от заводски предвидения.се пак слагаме силни mp3 радиа,аларми и др. неща.пък и се застраховаш за зимата.абе малко по силен.ама верно станаха скъпи.

Потребителски аватар
swatkat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swatkat » Чет 04 яну 2007 3:57

Благодаря за мненията, ще се вслушам.
До тук добре, сега към по сложните проблеми по нея, че нещо не му се види края. 10X колеги

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 04 яну 2007 9:42

@spectrum - би ли споделил за колко и откъде го купи?
55 Ah колко струваше?
В Киров-Бош има едни чешки акумулатори Gigawat - някой да знае нещо за тях? Някакво подразделение на Бош си явяват - тия сивите Bosch Silver съдейки по баркода са произвеждани също в Чехия.
http://www.tmz.cz/bosch.htm

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 04 яну 2007 9:46

Miki написа:В Киров-Бош има едни чешки акумулатори Gigawat - някой да знае нещо за тях? ...

Ехх Микиии...
http://forum.vwclub.bg/search.php -> Gigawatt

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29150

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Чет 04 яну 2007 12:47

Miki написа:@spectrum - би ли споделил за колко и откъде го купи?
55 Ah колко струваше?
В Киров-Бош има едни чешки акумулатори Gigawat - някой да знае нещо за тях? Някакво подразделение на Бош си явяват - тия сивите Bosch Silver съдейки по баркода са произвеждани също в Чехия.
http://www.tmz.cz/bosch.htm

Значи моя акумулатор е Banner Power Bull 62Ah/510A необслужваем -взехго от един склад на едро на РУДИ 96 склада се намира в кв. Лозен попринцип струва 105 лв аз го взех с отстъпка 15% за 89 лв на подобна сеца от други места ми се връзваше и MONBAT а мисля че Banner битрябвало да са подобри всепак ги използват за първоначално вграждане на AUDI, VW, SEAT ...

Потребителски аватар
swatkat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swatkat » Чет 04 яну 2007 13:31

Мерси много на всички, които писаха по темата и наистина събрах много инфо за марки и качества и т.н. и почти съм решил какво да си взема. Сега е ред първо на скоростната кутия и проблема с оборотите, а акумулатор ще взема защото с тоя който съм е с пусков 300 или 380Аhр, а и амперите му са малко към 40 и нещо (вече не се четат) и вече един път го узпуснах да се поизпразнят клетките. 10х много.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 04 яну 2007 13:40

Миналата седмица купих на баща ми ACDelco 50Ah - 90 лева със 3 години гаранция, от бензиностанция Петрол. Като видях със какво чудо караше - някакъв Тенакс, който не си знаеше годините, направо откачих. Не можах да повярвам простата смяна на акумулатор как повлия на работата на мотора - оправиха се оборотите, прекъсванията, падна разхода...абе вобще все едно друга кола е сега :roll:
ПС може и да не е най-изгодната покупка, ама като се сетиш че ти трябва нов акумулатор в 11 часа вечерта,преди да тръгнеш на дълъг пък, в малък град, вариантите не са много...

Потребителски аватар
swatkat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swatkat » Чет 04 яну 2007 14:25

EXIDE EXCELL 60Ah u 540начален за 93 кинта, но незнам дали цената не е променена, преди малко го свалих от саита "didi94" вносителите им. Но си прав по това време на денонощието, каквото дойде. Мисля си и за BANNER или GIGAWATT ако открия къде ги има и на каква цена. Ако някой знае нека драсне. А за Искра незнам, но приятели от Монтана не ми пропоръчва МОНБАТ??? Май те стават повече за по стари коли и по тромави. Макат че ладичката на майка ми е с такъв и по силничък и засега, да чукна на дърво е ОК. Преди това изкара с някакъв към 7-8 год, само да пишеше нещо по него за да взема същият.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 04 яну 2007 14:42

Монбат са им добри само мокрите, за сухите лоши неща чувам :roll:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 04 яну 2007 15:19

Plamen_VR6 написа:Монбат са им добри само мокрите, за сухите лоши неща чувам :roll:

и аз такива ги чувам...
ИСКРА в общия случай са чук с дръжка няколко са ми минали през ръцете и грешка нямат.

туига като го взех беше с фабричния ACDelco на 6 години и нямаше грешка. ама нали ми е много акъла и почти нарочно го унищожих, та мисля сегашния ФИАММ като умре съвсем (ебати боклука) да търся пак АЦделко

пс. относно БАННЕР:

Banner supplies to important original-equipment companies, like:

AIXAM - F
BMW - D
Bomag - D
Chrysler - A
Liebherr - A, D
MAN - A, D Mitsubishi - NL
Neoplan - D
Rammax - D
smart - F
VW - D