Съвет при избор на летни гуми

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Naykon
Автомобил:
Двигател:

Съвет при избор на летни гуми

Мнениеот Naykon » Вто 24 юли 2012 20:49

Здравейте колеги :)

Искам да си взема 2 нови летни гуми ( 195/65/15 )
Нямам никакви познания за пазара и това кои марки са добри и т.н.
Средно гледам, че бройката е около ~ 100/110лв. , бих отделил и по 125лв. дори за 2 бройка, както и да е ...

Четох из форума, един колега беше похвалил например Michelin в една тема...

За летни гуми какъв профил/тип грайфер/шарка ?! е подходящ ...
И най-важното, в Пловдив къде мога да отида, да ги купя и направо да ми ги сменят на място ? :)

Ако някой има оферта и на л.с., да пише.
Доверявам ви се ...
Благодаря!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Съвет при избор на летни гуми

Мнениеот samo_pechka » Вто 24 юли 2012 21:11

Съвсем наскоро си купих четири летни с такъв размер Йокохама C.drive 2-195/65R15 91V TL http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15076978/ .Засега съм много доволен :banana Гумата се държи прекрасно .Нарочно се спрях на скор. индекс V - въпреки ,че колата не я развива тази скорост и по нанадолнище mhihi просто прецених , че щом цената е еднаква (почти) с H гума - що да не взема по-здравата.Като негатив съм чел ,че се износва по-бързо от някои други , явно това е цената за перфектното пътно поведение ( каучука ).Сметнах , че това е по-маловажно от сигурността.Цената беше за четири гуми по 130 лв парчето (прИмоция :Mr Green Fun ) При нужда ще си купя после пак нови ...

Naykon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Naykon » Вто 24 юли 2012 21:18

samo_pechka написа:Съвсем наскоро си купих четири летни с такъв размер Йокохама C.drive 2-195/65R15 91V TL http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15076978/ .Засега съм много доволен :banana Гумата се държи прекрасно .Нарочно се спрях на скор. индекс V - въпреки ,че колата не я развива тази скорост и по нанадолнище mhihi просто прецених , че щом цената е еднаква (почти) с H гума - що да не взема по-здравата.Като негатив съм чел ,че се износва по-бързо от някои други , явно това е цената за перфектното пътно поведение ( каучука ).Сметнах , че това е по-маловажно от сигурността.Цената беше за четири гуми по 130 лв парчето (прИмоция :Mr Green Fun ) При нужда ще си купя после пак нови ...

Ти ги поръча и ти ги докарват на посочен адрес от сайта?
А относно монтажа ...? :)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 24 юли 2012 21:24

Не ! Просто ти ги показах какви са. Аз отидох в една гумаджийница , от която редовно си пазарувам и ми направиха цена с монтаж-демонтаж и баланс, само се наложи доп. да си платя самите баланси (с алу джанти съм) Погледни и тези гуми - добри са и то много http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/54040/ :да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 25 юли 2012 11:03

Избора е изключително разнообразен и същевременно строго индивиуален за всеки. Както многократно е разисквано всеки си харесва и хвали една или друга марка, но това може да не е така според други. Трябва да се има предвид, че излизат и нови модели на съответните производители. Не са много марките, за които повечето колеги тук са съгласни, че са добри и биха си взели отново.
Това е една от темите viewtopic.php?f=59&t=38179&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8+%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8+%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8
Сега ако аз ти кажа, че Сава Прима е в рамките на цената до която си готов дадеш и е хубава лятна гума за сухо и вода ще си купиш ли такива? Също така мога да препоръчам Пирели П6, които бях взел нови, карах ги 3 сезона и бях много доволен, но има тема, съгласно която трима колеги не биха си ги взели освен, ако не им ги подарят. Карал съм Мишелин Х, Континентал контакт(фюел сейв), Бриджстоун Потенца, Дънлоп СП Спорт и др., но принципно цената им е по-висока.
Но пък може и да има намаление на цените, така че търсене му е майката.
Примерно тези центрове за гуми са в Пловдив: http://www.goldenpages.bg/avtomobilni_gumi/PLOVDIV

Naykon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Naykon » Сря 25 юли 2012 13:07

Благодаря, Dpop

Сега ще зачета и темата, която си посочил :)
Мерси и за каталога, явно в някой от тия центрове ще ида, няма как иначе.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”