Каква е нормалната работна температура на Golf 3 ABD
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е нормалната работна температура на Golf 3 ABD
При градско каране ? Извън градско ? При наклон ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Каква е нормалната работна температура на Golf 3 ABD
speed_kmg написа:При градско каране ? Извън градско ? При наклон ?
При градско каране - от 90 докато включи някоя степен на перката
Изънградско - 90
При наклон - 90
Това всичкото става ако имаш изправен термостат и охл.система.
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Значи при мен е : извън градско - 80 градуса, градско от 80 до 100 и на около 95 включва първата степен на перката, а при наклон ( качване ) към 90,95 градуса.
Това нормално ли е за голф 3 1,4 АБД?
Това нормално ли е за голф 3 1,4 АБД?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ако градусите са реални-сиреч темп. датчик и табло са изрядни,значи си за нов термостат!Първо обаче бих проверил темп. датчик дали не лъже.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Iezekil написа:Ако градусите са реални-сиреч темп. датчик и табло са изрядни,значи си за нов термостат!Първо обаче бих проверил темп. датчик дали не лъже.
+1 първо разбери реалната темрература на охл. течност и след това.... Може да те лъже темп. датчик... Както моя ме лъже с +5градуса... Пък може и таблото да лъже... Често срещан дефект при мк3
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Склонен съм да вярвам на таблото, защото го смених с друго с обортомер и показват еднакво и двата.
А термостата е нов на около година е - смех 2 термостата и двата работят еднакво.
А термостата е нов на около година е - смех 2 термостата и двата работят еднакво.
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Сменях също и датчика на перката , а и датчика на разклонението.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Спокойно , или караме един и същи гоУф , или това са нормални показания.... АБД-то ми държи абсолюТно същите стойности като при теб 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
speed_kmg написа:А термостата е нов на около година е - смех 2 термостата и двата работят еднакво.
Това не значи, че работят коректно, нищо, че са нови. Има писано доста за термостатите афтърмаркет по 15-20 лв.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При моето АБД, температура която се задържа, досега не съм забелязъл, най-вече задържа след 95 градуса дори и извън града, и в града пуска перката на 1-ва степен след 100 градуса
А всичко е сменено, термостат, водна помпа, температурен датчик, датчик за перката, остава да сменя радиатора и моторчето на перката, и ако пак има проблем, да бракувам колата, че постоянно държи 100 градуса по табло

А всичко е сменено, термостат, водна помпа, температурен датчик, датчик за перката, остава да сменя радиатора и моторчето на перката, и ако пак има проблем, да бракувам колата, че постоянно държи 100 градуса по табло

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Е само АБД ло прави такива проблеми ?
Имам приател със 3-йка с 1,6 мотор -като му закове на 90 градуса о не мърда?
Имам приател със 3-йка с 1,6 мотор -като му закове на 90 градуса о не мърда?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
я боднете един термометър на казанчето или като идете на преглед или друг ел.софтуер забележете каква ви е температурата,после умувайте таблото ли лъже или датчик.Има литература доста в която пише каква е нормалната работна температура,на колко градуса се включва перката,на колко се включва втора степен.Има и дигитални термометри,и мултицети с термо нам си ко,мерете в казанчето,по питата на радиатора,по маркучите.Замерете едновременно с това и показанията на темп.датчик,има теми и т.н. на какви градуси какви стойности отговарят.
Принципно термостата почва да отваря на 87 градуса,но е напълно отворен при 95/по памет/.На 92-93 се включва първа степен на перката за оклаждане,на 100 се включва втора степен,на 110 светва червената лампа.
Принципно термостата почва да отваря на 87 градуса,но е напълно отворен при 95/по памет/.На 92-93 се включва първа степен на перката за оклаждане,на 100 се включва втора степен,на 110 светва червената лампа.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
От известно време забелязах , че колегата Iezekil пише само верни неща . Поздравления , че си прави труда да помага
На моя кошник /АБД/ съм мерил с мултицет /с термо - незнам си к`во/ и показва 1 към 1 с таблото. Купих си преди известно време термостат, който да отваря "уж" по-рано и при меренето на 84 градуса започна да се позатопля маркуча. При 94
перката се пусна /това всичкото става на едно място , с нова Водна помпа , термостат /15-ти подред/ , датчик за температура-нов , само таблото ми не е сменяно/ . При лЕееееко подаване на газ градусите веднага спаднаха , та си правя извода /оп , и радиатора ми беше НОВ/ , че няма достатъчен дебит. Да де , но съм си взел водна помпа за модела , най-скъпата и най-най препоръчваната.
И така , вече 7 години /това всичкото мерене се случва 2006 г./ кенефа си върви при тези градуси . Пускат си се перки , отварят си термостати /понеже съм с 1.4 нямам възможност да следя темп. на маслото/ и всички сме щастливи....лошото е , ако ти светне лаМбата , колега

Веднъж вече , заради запушен радиатор правих ремонт на глава, клапани и все. /не ти го пожелавам/
На моя кошник /АБД/ съм мерил с мултицет /с термо - незнам си к`во/ и показва 1 към 1 с таблото. Купих си преди известно време термостат, който да отваря "уж" по-рано и при меренето на 84 градуса започна да се позатопля маркуча. При 94
И така , вече 7 години /това всичкото мерене се случва 2006 г./ кенефа си върви при тези градуси . Пускат си се перки , отварят си термостати /понеже съм с 1.4 нямам възможност да следя темп. на маслото/ и всички сме щастливи....лошото е , ако ти светне лаМбата , колега

Веднъж вече , заради запушен радиатор правих ремонт на глава, клапани и все. /не ти го пожелавам/
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”