Колко километра мога да мина на лампа ?
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Колко километра мога да мина на лампа ?
Здравейте колеги карам голф 3 1.6 ГТ 101 коня модела е АЕК та въпроса ми е колко километра мога да мина като стрелката за бензина стигне на червените чертички, тия голфове нямат лампа а само чертички, казаха ми че на червените стрелки като стигне има 15 литра, но това не ми се вярва, защото съм чул, че червено стигне ли има 50км още а ако имам 15 литра са много повече от 50 км.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко километра мога да мина на лампа ?
това с 50-те километра си е жива глупост зависи от много фактори с колко литра колкко км ще минеш.Принципно резервата е към 7 литра .Най добре вземи си туба с бензин в багажника и като стигнеш резерва пробвай колко ще минеш ти .
Последна промяна от Golf`mafia на Съб 04 авг 2012 14:15, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Aз пък съм чувал, че на резерва се минават 100 км или поне това е била идеята.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
azrod написа:Aз пък съм чувал, че на резерва се минават 100 км или поне това е била идеята.
100 км ама извънградско

Веднъж с стария голф се прибирах от София и точно в началото на магистралата стрелката точно приближаваше червените чертички.Карах си спокойно 100-110 и си стигнах до нас,точно 100 и малко километра е.
Забелязал съм,че дори и под червените чертички когато дефакто стрелката не мърда вече,може да се минат около 15 км още,ама си е риск за помпата.
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Ако изобщо ти отчита верно сензора и показва верно на таблото.На мен ми показваше че мога да измина 0 мили, но колата се движеше.Поради риска за помпата обаче долях без да довърша експеримента си докрай.
1 - изчислявате си разхода
2 - проверявате колко ви е голям резервуара
3 като ви светне лампата пълните до горе (ако резервуара ви е 60л и сте доляли 50л значи сте имали 10л ако колата ви харчи 10/100....
4 - Не си скубите косите като ви светне лампата
5 - Спите спокойно че няма да ви замине помпата!

2 - проверявате колко ви е голям резервуара
3 като ви светне лампата пълните до горе (ако резервуара ви е 60л и сте доляли 50л значи сте имали 10л ако колата ви харчи 10/100....

4 - Не си скубите косите като ви светне лампата
5 - Спите спокойно че няма да ви замине помпата!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Вместо всичките тези опити да се правят по-добре да се добереш до първата бензиностанция и да си зареди малко бензин. То колегата ако има възможност да напълни догоре с бензин според мен няма да се интересува колко ще мине на светната лампа.Аз не бих рискувал повече от 40-50 км максимум.Помпата се охлажда от горивото,а когато то липсва няма кой да я охлади.
А това ,че няма да изгори от това лично съм виждал помпа,която си беше сменила и цвета .Ако се пази още ще я снимма и ще я пусна да се види
А това ,че няма да изгори от това лично съм виждал помпа,която си беше сменила и цвета .Ако се пази още ще я снимма и ще я пусна да се види
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Резерва = ~ 7л.
Колко ще минеш с тях, само ти си знаеш. Подкарай я с 200 и може и 20км да не минеш! Няма универсален пробег, лампата(или червения сектор) значат единствено че имаш 6-8л оставащи - колко ще минеш с тях - зависи колко ти гори колата!
Колко ще минеш с тях, само ти си знаеш. Подкарай я с 200 и може и 20км да не минеш! Няма универсален пробег, лампата(или червения сектор) значат единствено че имаш 6-8л оставащи - колко ще минеш с тях - зависи колко ти гори колата!
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
аз имам голф 4 1.6 101 AKL двигател като ми светне лампичката минавам някаде 110км ~ a градско 65km ~
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Благодаря ви много
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”