Дискове и накладки
- FreAk
- Автомобил:
- Двигател:
Дискове и накладки
Интересува ме колко излиза комплект задни дискове и накладки + смяната им
Някой може ли да каже кои накладки са по хубави с меко феродо или твърдо.
Аз си смених предни и задни както и дисковете но май феродото е твърдо защото като пипнеш с пръст диска почити не цапа а със старите които цапаха спираше по добре пак спира сега но не ме кефи
нека няко каже кое е по добре от личен опит
Аз си смених предни и задни както и дисковете но май феродото е твърдо защото като пипнеш с пръст диска почити не цапа а със старите които цапаха спираше по добре пак спира сега но не ме кефи
нека няко каже кое е по добре от личен опит
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ywygolf написа:Някой може ли да каже кои накладки са по хубави с меко феродо или твърдо.
От личен опит!
Бях си купил едни накладки, които определено бяха твърди. След по-малко от месец ги смених! На новите дори с нокът можеш да оставиш следа. А старите ги подарих на човек от форума с хиляди предупреждения да не ги оставя на колата си.
Меките спират много по-добре, щадят ти дисковете и не свирят!
Износват се по-бързо, обаче, но предпочитам да отделя 50 лв. за нови накладки и 10 минути за да си ги сменя пред блока, отколкото да рискувам да не ми стигне 50 см. спирачен път!
Навремето, като карах Трабантче, си пращах накладките в Троян свяка пролет, където ми лепяха едно червено феродо, меко като клингерит! Е ако щете вярвайте, но на 6-7 м. преди кръстовище набивах спирачки и в завоя от 90 влизах с 40 км/ч!
Ако имаше такова феродо и за Пассата, пак бих ги пращал там!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
radotom написа:Навремето, като карах Трабантче, си пращах накладките в Троян свяка пролет, където ми лепяха едно червено феродо,Ако имаше такова феродо и за Пассата, пак бих ги пращал там!
Имам меко руско феродо - и червени и вече рядкост черно. Имам и на "Cobest" Сърбия , обаче е твърдо, но пък не се замазва. Купуват го за портови кранове пристанищата, няко корабни агенции и ремонтни фирми, също и драгите в Силистра.
Получавам и плочи с размери 540 х0коло 540 мм с различна дебелина. По заявка на производителя / ср./ може да са меки или твърди, но трябва технологично време за производството.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”