Затова искам да я прегледат системата,за изпускане защото това не ми се струва нормално,как мислите?Сервиз за тестване на климатичната система на Г3
-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Сервиз за тестване на климатичната система на Г3
Здравеите,колеги.Искам да се допитам до вас за препоръка към някои сервиз в раиона на Младост,Дървеница,Дианабад,в които да ми прегледат щателно климатичната система на моя Голф 3 ABF,за течове на фреон.Отворих тази тема защото по думите на човека,които ми зарежда колата с фреон,било нормално за 1год.от пълното зареждане на колата с фреон,тои да свърши,поради факта,че колата била на 15г.,което за мен лично е
Затова искам да я прегледат системата,за изпускане защото това не ми се струва нормално,как мислите?
Затова искам да я прегледат системата,за изпускане защото това не ми се струва нормално,как мислите?-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сервиз за тестване на климатичната система на Г3
Извинявам се за това,че я публикувах темата в друг раздел.
-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колега,ще им звънна.
-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,знае ли някои от вас колко ми побира системата за моито Г3 ABF 150кс.?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Трябва да има табелка някъде в коша на която пише с какъв фреон е и колко събира
Ако е заводски сложен климатика де 
-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Да заводски е климатроника,ще погледна да я потърся тази плочка.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
някъде около Евромаркет имаше, малко по нагоре в една ламаринена...построика
- svetlin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че 800 грама събираше
-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
bobo7 написа:някъде около Евромаркет имаше, малко по нагоре в една ламаринена...построика
По нагоре в смисъл към Младост ли?
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
jrebeca84 написа:bobo7 написа:някъде около Евромаркет имаше, малко по нагоре в една ламаринена...построика
По нагоре в смисъл към Младост ли?
мда...май на вътре в квартала - с/у новите игрища за футбол..как ми избяга от къде се минаваше
п.п ако не се лъжа е пред жк Младост-1 бл.62 виж в бгмапса
-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Ок,сега ще го погледна.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Целия да свърши не е нормално.Максимално допустимата загуба е до 50% от количеството за една година. Принципно може да изтича от къде ли не,трябва да се види,за да стане ясно за какво точно става дума и от къде какво изпуска. Ако теча се окаже компресор,общо взето не ти е много рентабилно да я ремонтираш,защото с парите,които ще дадеш,ще си зареждаш с фреон всяка година поне 3-4 години .Системата събира 850 грама фреон +-50 грама. Процедурата в такъв случай е да се надуе системата под налягане,да се види с каква скорост спада и да се зареди с фреон,масло и оцветител за течове.Караш дадено време,определено от това колко бързо е губела налягане,докато е била надута и после се разглобява и се гледа къде има течове.Съответно ако теча е механичен - радиатори,тръби,маркучи,снадки ,то той се ремонтира,защото може от раз да стане много по-зле и да изпусне целия фреон (разцепва се тотал от налягането и изпуска всичко).Ако е от компресора,вече по твоя преценка,защото там е по-сложна материята и ремонтите са по-скъпички (пак съществува възможността да се доскапе и да изпусне всичко,ама е по-малка).
Еми това е,вече трябва да се види,за да стане ясно за какви течове става дума и какво трябва да се предприеме.

Еми това е,вече трябва да се види,за да стане ясно за какви течове става дума и какво трябва да се предприеме.

-
jrebeca84
- Автомобил:
- Двигател:
Mерси за инфото колега,ще я закарам да я тестват и заредят и ще видя,какво ще ми кажът.zfa159 написа:Целия да свърши не е нормално.Максимално допустимата загуба е до 50% от количеството за една година. Принципно може да изтича от къде ли не,трябва да се види,за да стане ясно за какво точно става дума и от къде какво изпуска. Ако теча се окаже компресор,общо взето не ти е много рентабилно да я ремонтираш,защото с парите,които ще дадеш,ще си зареждаш с фреон всяка година поне 3-4 години .Системата събира 850 грама фреон +-50 грама. Процедурата в такъв случай е да се надуе системата под налягане,да се види с каква скорост спада и да се зареди с фреон,масло и оцветител за течове.Караш дадено време,определено от това колко бързо е губела налягане,докато е била надута и после се разглобява и се гледа къде има течове.Съответно ако теча е механичен - радиатори,тръби,маркучи,снадки ,то той се ремонтира,защото може от раз да стане много по-зле и да изпусне целия фреон (разцепва се тотал от налягането и изпуска всичко).Ако е от компресора,вече по твоя преценка,защото там е по-сложна материята и ремонтите са по-скъпички (пак съществува възможността да се доскапе и да изпусне всичко,ама е по-малка).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”