Проблем със Golf 1.8mi (хидравлика или ? )
Проблем със Golf 1.8mi (хидравлика или ? )
Здравейте колеги от няколко дена съм горд собственик на голф 3 1.8 моно "газофицирано" това е 1вата ми кола, и без това имам книжка от 3 месеца с две думи начинаещ съм.Преди няколко дена запалих колата и чух един шумящ звук в близост до динамото и климатика, попитах познат той дойде видя я завъртя със ръка ремъка на динамото и се чу звук който наподобяваше на този при който колата е запалена само че по слаб понеже завъртя на ръка..,и ми каза че е от динамото.Вчера както си карах правех ляв завой и чух едно "скърцане"(тънък пищящ звук) при завиване ..направи го само веднъж.Днес сутринта се качвам и отивам до магазина .. когато карах и мърдах леко със сантиметри волана ту на ляво ту на дясно се чуваше пак това "скърцане"... прибрах се отворих капака и видях да изхвърля масло от казанчето на хидравликата.От тогава не съм я карал.Моля помогнете ми и ми разяснете от какво може да е това,и също така има ли нещо свързано със този шумящ звук за който "уж" се предполага че е от динамото.
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: Проблем със Golf 1.8mi (хидравлика или ? )
Виж нивото на хидравличната течност. Изхвърлянето и през казанчето,не е добър симптом за хидравличната ти помпа. Моята хидравлика, първо изчезваше, после взе да изхвърля масло през капачката на съда и просто смених помпата и нещата се оправиха.
При динамото има лагер, който може да е заминал, или да ти пищи хидравликата или и двете.
При динамото има лагер, който може да е заминал, или да ти пищи хидравликата или и двете.
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
има два варианта:
- да си рециклираш хидравличната помпа;
- да търсиш някоя 2-ра ръка работеща разбира се.
- да си рециклираш хидравличната помпа;
- да търсиш някоя 2-ра ръка работеща разбира се.
Проблемът и шума се оказаха от помпата.Лагерът беше заминал ..като свалих ремъка на хидравличната помпа имаше луфт 2 3 см ..добре че съседът ми има напълно същият голф ,но преди 2 месеца претърпя лек удар в дясно на предницата и си взе 4ка и така реши да продава всичко от 3ката на части и така се сдобих с запазена помпа за по-малко от 100 лв.В крайна сметка на динамото му няма нищо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”