Проблем на бензин
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем на бензин
Колеги има golf 3 1.4 ABD ,миналия ден като се прибирах от Бургас и изникнаха няколко проблема .Както карах със 130 изведнъж колата омаля и максимум 80 (на гас),започна да издава странен шум температурата са повиши на 110 градуса,а малко след това и лампата на алтернатора светна.Вчера оправих алтернатора ,свалих генерацията и останових че крайното гърне се е разпаднало и е пълно с вати и боклуци съответно го махнах.Така на проблема ,преди да сваля генерацията бях откачил акумулатора да изчистя грешките на ламбда сондата защото на бензин се давеше след 15 мин,запалих колата на бензин и замърка на 800 оборота оставих я да чука на място към 10 мин да си влезе в режим.(Понеже още незнаех къде е тапата един майстор ме посъветва да изфорсирам колата и ако не може да се изреже докрай значи е катализатор).Подадох гас и на 6000 оборота колата изгасна след това не искаше да запали на бензин.После пак откачих акумулатора но вече не изкаше да запали на бензин само припуква,на гас е часовник.Свещите са на около 5000 км,кабелите са горе доло добри,искра има гориво също,като го мъча на бензин да запали мирише на суров бензин.Покарах го 10 км на гас обърнах на бензин подадах гас съвсем леко се изфорсира и пак умря.Една насока според мен е можеби вакумния регулатор на моното имам чуството че колата се дави но незнам дали е това и как се диагностицира .Мислех си да го вкл на вагком ама като непали на бензин дали ще даде някаква грешка само на контакт,а ако е на гас е ясно че ще даде ламбда сонда.Моля за съвети
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”