шприцкит
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
шприцкит
извинявам се ако темата не е за тука,ако модераторите преценят нека е преместят. интересува ме какво ще стане ако смеся шприцкит с малко количество пластик с това ще се шприцова броня,ако има колеги който са експериментирали нека споделят резултата
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Re: шприцкит
Ами чесно казано могат много неща да се смесят и човек да експериментира , но не ти го препоръчвам ако не си сигурен какво правиш !
Какъв е този пластик ? - Пластофикс ли ?
Ако е пластофикс немога да ти гарантирам със сигурност , но аз като пробвах два пъти върху брони и след време ефекта беше отрицателен . На мен ми е по-лесно с един спрей и след това шприц , за да не се мие пистолета по два пъти .
Важно към горнонаписаното !!! - Зависи колко детайли ще боядисваш де !
п.с. Аз го (пластофикса) смесих 1/5(мисля че г/д на толкова го смесих) спрямо готовата смес на шприца/шприцкита и ефекта беше отрицателен . Добре се получи , но спрямо качеството небях доволен
Ще се радвам ако съм помогнал , но нищо не пречи и ти да пробваш .
Успех
Какъв е този пластик ? - Пластофикс ли ?
Ако е пластофикс немога да ти гарантирам със сигурност , но аз като пробвах два пъти върху брони и след време ефекта беше отрицателен . На мен ми е по-лесно с един спрей и след това шприц , за да не се мие пистолета по два пъти .
Важно към горнонаписаното !!! - Зависи колко детайли ще боядисваш де !
п.с. Аз го (пластофикса) смесих 1/5(мисля че г/д на толкова го смесих) спрямо готовата смес на шприца/шприцкита и ефекта беше отрицателен . Добре се получи , но спрямо качеството небях доволен
Ще се радвам ако съм помогнал , но нищо не пречи и ти да пробваш .
Успех
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Пластофикса се пръска преди филера..... Пръска се на чисто нови брони за да хване филера. Ако не се пръсне ще се отлепи боята
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
CyBeR SoUnD написа:Пластофикса се пръска преди филера..... Пръска се на чисто нови брони за да хване филера. Ако не се пръсне ще се отлепи боята
а на брони който са изшкурени до основа,пак ли трябва да се пръсне?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:извинявам се ако темата не е за тука,ако модераторите преценят нека е преместят. интересува ме какво ще стане ако смеся шприцкит с малко количество пластик с това ще се шприцова броня,ако има колеги който са експериментирали нека споделят резултата
Каква е целта на смесването?
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Каква е целта на смесването?
Предполагам , че целта му е да не ги пръска по отделно
а на брони който са изшкурени до основа,пак ли трябва да се пръсне?
Препоръчително е !
п.с. Много хора правят грешката като не подготвят детайла както трябва , а направо и нанасят шприцкита .
Лоша гледка , да не говорим ако е на твоята кола
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
не Deo не си прав целта на смесването е друга понеже като пръскаме шприца се напуква и набръчква заедно с моята броня се правят иоще две брони едната е пластмасова а другата е от същия материял като моята(от стъклени нишки)с един и същи шприц се пръска при мен се напукваа и набръчква.порових се малко из интернет и намерих за това набръчкване информация и там пишеше да се свали боята до основа и тогава да се шприцова.та целта на смесването е да се застраховам от евентуално напукване и набръчкване пак и се чудя какъв ще е ефекта от смесването им
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За всеки отделен материал се ползва съответен шприц. Това, дето го мислиш, няма да стане.
Не напразно най-малко съвети се дават за бояджийството - там всеки сам е стигнал до определено ниво на познание и майсторлък и не си дава знанията за бог да прости...
Не напразно най-малко съвети се дават за бояджийството - там всеки сам е стигнал до определено ниво на познание и майсторлък и не си дава знанията за бог да прости...
- CyBeR SoUnD
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е бронята е изтъркана няма нужда от пластификатор само на брони от интеркар примерно само тогава се пръска ако бронята е оргинална няма нужда
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”