питане за тип троник
питане за тип троник
здравейте.значи въпросът ми е дали е лошо за скоростната кутия ако по наклон се слага на N.чувал съм че когато колата се движи по наклон и е на неутрална нямало някакво смазване на кутията и не било хубаво.та винаги ли трябва да е на директна или може да се пуска и по инерция?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
автоматик не може да се пали с бутане-защото скоростите му работят само в една посока (най възможно просто казано) от мотора към колелата. така че на каквато и скорост да си по баира надолу ако не даваш газ-няма задържане както при ръчните скорости. мазането е осигурено от въртенето на една помпа от мотора-не трябва да се притесняваш за него.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
vaskoto1 написа:автоматик не може да се пали с бутане-защото скоростите му работят само в една посока (най възможно просто казано) от мотора към колелата. ....
Ааааааааа,
има и едни числа дето се ползват главно по наклони.Дайте да се разберем май ги има на почти всички автоматици.Та ако си на въпросните числа то тогава автоматите работят на обратно.от колелата към мотора.
Та колега когато пускаш гледай да си на някое по мало число и тогава мотора ти влиза в режим на моторна спирачка.
- Дон Хуан Голфа
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
!!!!
Можеш да си спускаш на N но няма смисъл защото както ти казаха колегите по нанадолнище на D колата не харчи!
Само мога да ти кажа да не включваш в движение от N на D и обратното защото ще преебеш скоростите и други бели ще настанат с време!
Така карахме една Тойота за да пести уж гориво и след 2 години колата предаде богу-дух!!!
С две думи само на D
CHEERZ
Само мога да ти кажа да не включваш в движение от N на D и обратното защото ще преебеш скоростите и други бели ще настанат с време!
Така карахме една Тойота за да пести уж гориво и след 2 години колата предаде богу-дух!!!
С две думи само на D
CHEERZ
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”