Колеги моля помагай те!
Колата е голф 3 1.6 75к.с. абу мотор,при студен двигател като запаля не може да се изфорсира,все едно работи на 3 цилиндъра,4-5 пъти се опитвам да я изфорсира и се пооправя.Докато е още студен двигателя със скорост от 40-50 км/ч има едно придърпване.Когато загрее няма никакъв проблем.Колата е с газова,но проблема го прави и на бензин.Свещите са на около 30 000 км,кабелите на свещите ги смених преди седмица.Какво да сменям и къде да търся проблема?
голф 3 придърпване при студен двигател
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 3 придърпване при студен двигател
Смени си свещите колега.30 000 са прекалено много и то при работа на газ.Препоръчително е на 10-15 хиляди да се сменят.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
подкрепям колегата над мен.
И аз се сетих за свещи,но нали съм ги сменял преди 30 000 км,баща ми с неговите е минал 80 000 и няма проблем.Аз си мисля че ако е от свещите ще го прави и при загрял двигател.Може ли проблема да е в дистрибуторната капачка и палчето?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Това със свещите са глупости. Обикновено е от бедна смес, опитай малко да увеличиш газта от тройника. Четвърт оборот развий, ако има подобрение, на бензин може да имаш проблем с Т датчик.
Впрочем, какъв разход ти дава?
muns61 написа:Това със свещите са глупости. Обикновено е от бедна смес, опитай малко да увеличиш газта от тройника. Четвърт оборот развий, ако има подобрение, на бензин може да имаш проблем с Т датчик.
Ще увелича газта от тройника,но ако е от това проблема и защо и на бензин става така?
Разход на газ градско:10-11 извънградско:7 разход на бензин не съм засичал.
На въпроса дали е от дистрибуторната капачка и палчето никои не ми отговори,мисля да ги сменя но не знам как се сменя палчето,ако може някои да обясни.
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
пробвай с друг температурен датчик,доста вероятно е да е и от него.
преди 2-3 месеца имах такъв проблем с придърпването - натискам педала на газта а колата отива към изгасване с падане на оборотите, след което се усеща че ще угасне и изритва силно и така докато не загрее
решението за мен беше - смяна на дистрибуторна капачка, палец и свещи = 55лв и сега нямам проблем
искаше ми се да сменя и кабелите ама 150лв не ми се дават
п.с. най- силно проблема се усещаше сутрин на първо палене и когато е влажно дъждовно
решението за мен беше - смяна на дистрибуторна капачка, палец и свещи = 55лв и сега нямам проблем
искаше ми се да сменя и кабелите ама 150лв не ми се дават
п.с. най- силно проблема се усещаше сутрин на първо палене и когато е влажно дъждовно
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”