бензин в маслото
- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бензин в маслото
здравейте колеги, забелязах един много досаден проблем. от скоро/ от както се застуди/ забелязах че нивото на маслото се е покачило.не е вода, я бензин. от какво може да е това ? скоро смених ламбдасондата, че моята беше дала фира. дебитомера ми е добре, температурния датчик е добре, кабелите също,свещите са на 15к километра, миналото лято ми се прецака регулатора за налягането на бензина и сложихме един втора употреба. като я закачим на апаратурата , показва че работи с по-богата горивна смес и най-вероятно от това ми е проблема за смесването на бензина с маслото, но не съм сигурен. ако е от там проблема , как може да се регулира горивната смес. а може би проблема е от регулатора за налягането на бензина, който го смених миналото лято с втора употреба. много ще съм благодарен ако някой може да ми помогне с някакви напътствия. сутрин като я запаля , работи малко нестабилно на празен ход.
- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
в старите книги за двигателите пише така: на студено запален автомобил има хлабина в сегментите и там минава бензин който влиза в маслото и след като позагрее след минути хлабината изчезва а попадналия бензин в картера като загрее двигателя се изпарява и отива нагоре, обикновенно при старите коли има и един маркуч по който парите отиват в карбуратора и изгарят!
Затова като е студен двигателя не се форсира на големи обороти, първо че може да задере сегмент в цилиндара и второ маслото е на боза-смешано с бензин и не маже добре!
Затова като е студен двигателя не се форсира на големи обороти, първо че може да задере сегмент в цилиндара и второ маслото е на боза-смешано с бензин и не маже добре!
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- koko_GTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
бензин в маслото
ще разгледам по-обстойно темите за БЕНЗИН В МАСЛОТО. не е много покачено нивото на маслото , но това ме подразни много и за това исках някаква насока за евентуална проверка на някой детайли по двигателя. ще използвам търсачката. 

- generala77
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”