Мога ли да сложа ABS на голф 3 1.6 ГТ
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Мога ли да сложа ABS на голф 3 1.6 ГТ
Мога ли да сложа ABS на голф 3 1.6 ГТ понеже няма ABS мога ли да му сложа и какви пари г/д ще ми излезе ?
- emo8821
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мога ли да сложа ABS на голф 3 1.6 ГТ
300лв може би
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Мислиш че ще спира по добре след това?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не се набутвай. Модулите са сстари вече и не знаеш кога нещо ще изпляска. Със спирачките шега не бива.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Стари,но пък здрави.Преди няколко години ми се напълни голфа с вода и компа на абс-а беше изцяло потопен във вода и досега не е създавал проблеми.
- w3sky
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AFT
аз съм с голф 3ка 1.6и гт стоково съм с тях нямам проблеми и немога да се оплача (лично мое мнение)
ъп

- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
- martincho
push написа:Мислиш че ще спира по добре след това?
Мисля, че зимата на снега или пък като е валяло дъжд, ще спира много по-добре отколкото без АБС
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Взимаш си комп и инсталация от кола след 95-та. Масово се говори, че старите преди 95-та не били добри.
Трябва да провериш дали имаш отвори на шенкелите за датчици.
Сменяш задните дискове с такива, които имат гривни за ABS.
На предните колела обаче не знам дали на дисковете или на главините бяха гривните и как може да се сложат.
Трябва да провериш дали имаш отвори на шенкелите за датчици.
Сменяш задните дискове с такива, които имат гривни за ABS.
На предните колела обаче не знам дали на дисковете или на главините бяха гривните и как може да се сложат.
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
martincho написа:push написа:Мислиш че ще спира по добре след това?
Мисля, че зимата на снега или пък като е валяло дъжд, ще спира много по-добре отколкото без АБС
Като цяло има минуси и плюсове АБС системата... казваха ми, че на лед НЕ СПИРА но не го вярвах...но се оказаха прави! Рита си педала, а колата НЕ СПИРА! Но пък от друга страна има моменти, когато е по-добре да имаш АБС на спирачките! Не веднъж съм имал ситуации, когато съм си казвал "Добре, че е тоя АБС, че иначе..." Днес също имах ситуация при, която ако не беше АБС-а, щях да се разправях със застрахователи!

- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
а извинявай ,че без ABS на лед колата спира 
100% преимущество има особенно при хлъзгав терен

100% преимущество има особенно при хлъзгав терен
- martincho
TheExorcist написа:martincho написа:push написа:Мислиш че ще спира по добре след това?
Като цяло има минуси и плюсове АБС системата... казваха ми, че на лед НЕ СПИРА но не го вярвах...но се оказаха прави! Рита си педала, а колата НЕ СПИРА! Но пък от друга страна има моменти, когато е по-добре да имаш АБС на спирачките! Не веднъж съм имал ситуации, когато съм си казвал "Добре, че е тоя АБС, че иначе..." Днес също имах ситуация при, която ако не беше АБС-а, щях да се разправях със застрахователи!
Хахаха на лед не спира вика, е то на лед какво спира ? не съм чул до сега да са измислили система, която да спира и на лед, освен ако не си набие човек шипове по грайферите.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
и другия момент е ,че държи колата в прав път а не да се въртиме като пумпали по ледовете на които не спираме 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Golf`mafia написа:и другия момент е ,че държи колата в прав път а не да се въртиме като пумпали по ледовете на които не спираме
Имаме познал верния отговор

Монтажа на АБС модула - най-добре е да се ползва за донор същата кола,съответно Голф 3,като е добре да го вземеш от кола след 95-та година (преди това се монтира Teves MK4,който е по-гаден от по-новия вариант,ATE ITT MK20).
Съответно трябва да си вземеш :
-сервоусилвателя (твоят не става,защото захвата на твоята помпа към сервото е с две шпилки хоризонтално,на новата помпа са две,но вертикално).
-спирачна помпа (тя е само с два извода,твоята сега е с 4).Може ест. да се затапят два от 4-те и да стане работата,ама говорим за оригиналния вариант.
-модул + стойка,крепежни елементи,тръби от модула до помпата и ел. инсталация - при тази система модула си върви с компютъра и всичко си е в модула.Има няколко сигнала и захранвания и останалото са датчиците на колелата.
-датчици на колелата + гривни - тук е малко по-сложно.Ако колата отзад е с дискове (би трябвало,щом е ГТ ),имаш отвори на шенкелите за монтаж на датчиците.На дисковете се монтират само двете гривни и вече отзад си готов (не е нужно да си сменяш дисковете,само да им сложиш гривните отзад,като за целта се сваля диска от колата).При предните е малко по-връткаво,защото гривната е на главината и то отвътре.Съответно ако твоите шенкели имат отвори за датчици,няма да ги сменяш,ще ти се наложи да смениш само лагерите на главините и да монтираш на главините гривни (лагера няма как да го извадиш цял от шенкела,затова казвам,че ще ти се наложи да го смениш и него).Ако шенкелите ти няма отвори за датчици,ще трябва да смениш целия шенкел + главина,като ще си ги вземеш от колата донор (гледай да е със същия мотор,за да няма разлика в шарнира и в шлиците на карето,както и в броя болтове за гумата).
Общо взето е това,останалото е електрическо навръзване и механична работа. Трябва да се махне и кантара на задните колела,защото заводски ITT MK20 е предвиден да няма кантар (има се редукция на усилието към задните колела).
Ако пък намериш такъв ABS с EDS/EDL система,още по-добре,само че се намират много много рядко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”