ПОЗДРАВИ И БЛАГОДАРЯ
Помощ и съвет - пружини за голф 4.
Помощ и съвет - пружини за голф 4.
Здравейте колеги, искам да споделя с вас и естесвено да си кажете мнението, а и някой може да е направил това което мисля аз.Та темата е следната, имам голф 4 1.6 SR 1999г перфектен е по ходовата част, но искам да му сложа пружини от дизел ( нормалните на дизела, мисля бяха белязани с зелена и кафява точка, ако не се лъжа)и искам да се посаветвам с вас за мнения. Едно от опасенията ми обаче е, дали колата няма да стане по скоклив отпред и т. н. защото както знаем дизела е по-тежак. Искам да направя това защото м/у бенза и дизела има разлика във возията, а тази на дизела по ми допада, чувствам я по стегната.
:):) както и да ви звучи това.
ПОЗДРАВИ И БЛАГОДАРЯ
ПОЗДРАВИ И БЛАГОДАРЯ
Последна промяна от IvanMan на Нед 26 юни 2011 5:17, променено общо 1 път.
Причина: Без главни букви в заглавието!
Причина: Без главни букви в заглавието!
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Re: Помощ и съвет - пружини за голф 4.
В повечето случаи белезите на пружините на дизеловите 4-ки са зелено бяло или зелено розово
Ами честно казано не се сещам как бяха разцветките на пружини. Имам и едно TDI- AHF 1999г. и ми допада повече как вози т.е. по стегнато от бенсина 1.6 -AKL (който ми се струва по мек), а и двата са перфектни по ходова част. Напоследък карам повече бензиновия и за напред ми се очертава него по-често да таркалям и искам да го направа като TDI -то да вози. Та това ми е дилемата дали да взема да купя едни пружини от TDI и да ги сложа на бенза, но незнам дали няма да стане по скоклив и така нататак( с две думи да се получи обратен ефект - прецакване
) , нали дизела е по- тежък, съответно и пружини се по твърди . НЕЗНАМ
Ако някои го е правил, или има идея дали ще се получи да пише, отворен съм за идеи
) , нали дизела е по- тежък, съответно и пружини се по твърди . НЕЗНАМ Ако някои го е правил, или има идея дали ще се получи да пише, отворен съм за идеи
амортисьорите и на двето ли са еднакви, защото има маслени има и газови за голф 4? Съответно при газовите возията е доста по-стегната.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Айде погледни си цвета на точките по пружините, да ти кажа дали моите са същите, защото и моята май е същата.Дизела си вози по-стегнато.
Погледни също дали е комфортлайн.По спомен но не съм сигурен и трябва да проверя, моите точки са синьо и зелено.
Погледни също дали е комфортлайн.По спомен но не съм сигурен и трябва да проверя, моите точки са синьо и зелено.
- hitman0013
- Двигател:
кво стана с тая тема 
Здравейте колеги, погледнах пружините на бензиновия голф, но се оказа че нищо не мога да разбера тоест няма цветна маркировка или поне аз не виждам такава, но на дизела които карах и искам и бензиновия да вози по подобен начин, маркировката на пружинит е с зелено и розово и са маслени, а не газови. Та какво ще ме посъветвате, да сменям ли с тези с ( зелено -розовата ) маркировка от дизела,
и друго да сменя ли и тези отзад с тези на дизела.
Пичове дизела вози по меко и по седи на пътя (особено отпред) защото мотора е бая по тежък - така, че не се бъркайте !!!
madmuho написа:Пичове дизела вози по меко и по седи на пътя (особено отпред) защото мотора е бая по тежък - така, че не се бъркайте !!!
Пич, темата е на една година

- hitman0013
- Двигател:
За по-меко не съм сигурен, но че по-стои на пътя и по-малко го люшка вятъра съм съгласен.
Така и не става ясно, пружините за 1,6 1,8 и дизел еднакви ли са?
Аз съм с 1,8, червени пружини (на идея си нямам производител и др...), но си мисля от време на време за оригиналните, идва ми нисичка понякога, особенно зимата, за пътищата в БГ-то няма да коментирам. Като возия съм супер доволен.
Някой знае ли отговора на тоя въпрос и какви пружини да си търся?
Аз съм с 1,8, червени пружини (на идея си нямам производител и др...), но си мисля от време на време за оригиналните, идва ми нисичка понякога, особенно зимата, за пътищата в БГ-то няма да коментирам. Като возия съм супер доволен.
Някой знае ли отговора на тоя въпрос и какви пружини да си търся?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”