смяна на скоростна кутия от 1.8 на 1.6 Г4
- bombata123
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на скоростна кутия от 1.8 на 1.6 Г4
здравейте колеги искам да слагам скоростна кутия от 1.8 тубинка на 1.6 SR дали ще успея дали ще се съвпада
- persiii11
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: AKL 1999
Re: смяна на скоростна кутия от 1.8 на 1.6 Г4
много трудно ми се вижда ама ненам как ще стане тази работа ? и аз ще следя това да видя дали става или не
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е целта на тази галимация?
Искаш да избягаш от нитовете на диференциала и да се натресеш на демпферен маховик? Де е Киро на кирия ...
Иначе ще успееш да я сложиш. Съвпада, но е скъпо и неоправдано начинание. Покрай скоростите се сменяват още куп други неща. Най-важното обаче е, че резултата, който ще постигнеш накрая няма да ти хареса.
Искаш да избягаш от нитовете на диференциала и да се натресеш на демпферен маховик? Де е Киро на кирия ...
Иначе ще успееш да я сложиш. Съвпада, но е скъпо и неоправдано начинание. Покрай скоростите се сменяват още куп други неща. Най-важното обаче е, че резултата, който ще постигнеш накрая няма да ти хареса.
- persiii11
то колега и аз искам да сменя защото нещо не ми харесва защото максимална скорост е точно 200 повече не вари ... много ми се виждат оборотите 120km/h 3500rpm даже и малко повече с 205/55/16 гуми съм ..
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Какво те притеснява? Оборотите ли? Та този мотор при тези обороти развърта максималния си въртящ момент, т.е. теглителната му сила е най-голяма. Ако обърнеш бордкомпютъра на моментен разход ще видиш, че тогава харчи под 7/100. А от тук като му дадеш форца си набира прилично.
С другите скорости, ако тръгнеш да изпреварваш от 120 на пета, няма да ти стигне магистралата. За да получиш същия ефект, като със стоковата кутия, ще трябва да върнеш един, а може и два зъба назад, т.е. до трета.
Не знам защо си мислите, че ще изобретите бойлера. Германеца, като ги е смятал предавателните числа е имал предвид най-малкото какъв двигател ще се закачва на тази кутия.
С другите скорости, ако тръгнеш да изпреварваш от 120 на пета, няма да ти стигне магистралата. За да получиш същия ефект, като със стоковата кутия, ще трябва да върнеш един, а може и два зъба назад, т.е. до трета.
Не знам защо си мислите, че ще изобретите бойлера. Германеца, като ги е смятал предавателните числа е имал предвид най-малкото какъв двигател ще се закачва на тази кутия.
- persiii11
мерси колега значи аз се отказвам от това ако ми се развали кутията нещо ще искарам 5-тата скорост зъбното колело ще намеря малко по-малък и тогава ще мога да развивам по голяма скорост
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”