голф4 2,0 AQY не иска да запали.
голф4 2,0 AQY не иска да запали.
Здравейте колеги имам проблем с голф 4 2,0 AQY мотор,преди време запо4на да ми прави следния проблем студена пали от раз но като поработи и загрее и я загася не иска да запали докато не истине мотора.А от два месеца изоб6то не мога да я запаля.на ваг ком показва като гре6ка engine speed senzor.знае ли някои каде се намира този дат4ик.аз мисла 4е е дат4ик на хол,и трябва ли да сваля забното колело на разпределителния вал за да го сменя ако е тои.благодаря на всеки които даде то4но и ясно мнение за проблема.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: голф4 2,0 AQY не иска да запали.
Датчика на Хол е в делкото - сам си прави сметка какво се сваля, иначе на мен грешката ми прилича на датчика на коляновия вал.. 

- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смени си датчика на коляновия вал, намира се зад масления филтър,държи го един болт. Сменя се лесно дори и без канал! А и този мотор няма делко, а бобина с четири извода!
а някои знае ли какви пари варвят дат4ика на хол и дат4ика на коляновия вал за 2,0 AQY
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
http://drive.bg/index.php?ModelId=11779 ... 0102_10854 като гледам от 160-180 лева нов 

колеги смених датчика на коляновия вал и колата запали,цената на датчика е 80 лева ако някои се интересува и има същия проблем ще му кажа какъв да си купи.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”