проблем с голф 2 EZ хвърля водата щом загрее

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefo_
Автомобил: vw golf 97 ubi
Двигател:

проблем с голф 2 EZ хвърля водата щом загрее

Мнениеот chefo_ » Чет 09 авг 2012 21:07

здравейте колеги, имам едно работно голф4е 1.6 EZ няма проблеми принципно с колата но след като загрее изхвърля водата през разширителния съд и перката не се включва за да охлажда... струва ми се 4е може би дат4ика се е предал, но незнам къде стои само предполагам
ако някой е имал такъв проблем или може да помогне с някой акъл много ще съм благодарен

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: проблем с голф 2 EZ хвърля водата щом загрее

Мнениеот pas1.8mi » Пет 10 авг 2012 14:00

Ако долния маркуч на Радиатора е студен,а изхвърля вода от казанчето имаш няколко варианта:блокирал термостат в затворено положение или превъртяла турбинка на водната помпа.Ако маркуча е горещ:повреден датчик (термо-ключ) за вентилатора,монтиран на Радиатора или повреден Вентилатор(може и бушон за него).Горе-долу това е....

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 10 авг 2012 15:46

Колега, провери си охладителната система за херметичност / капачката на разширителното казанче отдолу има гумен "о" пръстен/.
При мен това беше причината да изхвърля водата.

Потребителски аватар
chefo_
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Пет 10 авг 2012 18:50

вентилатора работи мн рядко, една ве4ер даже се беше пуснал сам 20 минути след като бях спрял колата сам се беше пуснал
и двата датчика на горната част от охладителната система са мн нагорели, но ми се струва 4е не е от нагорялото, а също така и ми се струва 4е някой от дат4иците се е предал.въпреки 4е на таблото ми показва 4е отчита някаква температура
утре ще отида да си взема два дат4ика и капа4ка

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rado_ev » Пет 10 авг 2012 22:30

Имай предвид възможен проблем с гарнитурата на главата. Също така, може спокойно да се набеди и водната помпа за възникналия проблем.

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 11 авг 2012 10:40

Преди време имах същия проблем загрява ,хвърля антифриза и след 1-2 мин се включва вентилатора. Проблема се оказа в капачката на разширителния съд. Като купуваш нова я търси по каталог да се за същия мотор и същата година на производство на колата ,понеже имало някаква разлика в клапите на капачките отваряли на различни температури и от там идва проблема. Успех :)

Потребителски аватар
chefo_
Двигател:

Мнениеот chefo_ » Съб 11 авг 2012 20:19

Gazaro_wow написа:Преди време имах същия проблем загрява ,хвърля антифриза и след 1-2 мин се включва вентилатора. Проблема се оказа в капачката на разширителния съд. Като купуваш нова я търси по каталог да се за същия мотор и същата година на производство на колата ,понеже имало някаква разлика в клапите на капачките отваряли на различни температури и от там идва проблема. Успех :)

имам 3ка абф от нея утре ще сваля капа4ката да видя какво ще стане ще я запаля и ще я оставя да поработи да видим какво ще стане.и в понеделник отивам да пазарувам
изклю4их като вариант да е гарнитура на главата, защото ще запо4не да изхвърля водата веднагаи да надува веднага в системата, а то става само когато загрее

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”