Голф4 Датчик на разпределителният вал AKL мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
trolas
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL 1998

Голф4 Датчик на разпределителният вал AKL мотор

Мнениеот trolas » Пон 20 авг 2012 0:27

Имам следният проблем: колата прекъсва и понеже карам на газ се усеща доста. Скоро правих ремонт на мотора и подмених датчика на разпределителният вал понеже старият не четеше кадърно импуслите. Пробвах със два от морги и не работеха, след това пробвах със един от 50 лв нов, но и той не можеше да чете след като загрееше мотора. Подмених го със датчик за 80 лв и сега при студен мотор няма проблем, но като загрее малко и пак усещам прекъсванено. Въпроса ми е може ли някой да ми даде номера на тоя датчик или ако има снимка на оригинален такъв за 1.6 АKL мотор на Голф 4 за да направя сравнение с този моя защото уж е по каталог но ме съмнява работата. Или ако имате други идеи защо прекъсва ще се радвам на помощ. Сменил съм свещи и кабели днес, така че изключвам прекъсването да е от там. На бензин почти не се усеща проблема само при изфорсиране се чува препукване като пусна газта, но на газ дори на светофарите усещам проблема. :banghead:

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф4 Датчик на разпределителният вал AKL мотор

Мнениеот van4ooo » Пон 20 авг 2012 13:53

Как разбра,че проблема е от тоя датчик? Провери ли окабеляването му,белезите на валовете?

Потребителски аватар
trolas

Мнениеот trolas » Пон 20 авг 2012 16:35

Да белезите са наред смених ремъка преди 5000 км и от скоро почна да прави тоя проблем пък и скоро го отваряхме да го видим. Идеята е, че пробвахме със други датчици и правеше тоя проблем и накрая сложихме този, със него уж нямаше проблеми в началото, но като загрее и мине 40 градуса горе долу и почва проблемите а на диагностика ми показа само грешка в преден ляв датчик на АБС който след смяна се оправи там. Не ми показва да натрупва грешки от както изчистих всичко преди 5000 км като я обслужвах. Погледнах самия датчик пише ауди на него, при първа възможност ще видя дали неможе да го снимам и да му запиша номера, ще ида и пак на диагностига да видим живите данни и ще пробвам със друг вагком да не би да неможе да прочете всичко този.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 21 авг 2012 10:03

G40-Hall Sender
Това ти е датчика на разпределителния вал.Освен него има и друг.
G28-Engine Speed Sender
Без този няма да запалиш а ако си заминава като загрее върти точно такива магарии.Датчика на разпределителя и още веднъж да го смениш все тая.При Бош колата пали че и върви без него и не вярвам Симоса да са по различни.Не е много евтин така че си намери един за проба и тогава нов и то само при условие че и на бензин прави така.

Потребителски аватар
trolas

Мнениеот trolas » Вто 21 авг 2012 22:54

Благодаря за инфото колега. На бензин прави същото но почти не се усеща докато на газ е доста по явно. Ще пробвам та да видим какво ще стане. :? :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”