Голф3 - Проблем с ABS System

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Голф3 - Проблем с ABS System

Мнениеот Escap3 » Съб 04 фев 2012 17:17

Та колеги след поредната смяна на мотора сега не сработва АБС-а който до сега не ми е правел проблеми, АБС-а е от по-новите модели незнам как се води майче ITT колата е Голф 97г

При свалянето на стария мотор (АБФ) явно като сме го сваляли в бързината са срязани 3 кабелчета който идват от инсталацята за АБСа, 2 кабелчета са ЧЕРНО ЧЕРВЕНИ другият е СИВО БЯЛ, предполагам Сиво Белия е за диагностиката но има още един сиво бял който идва от инсталацята за АБСа и съм го вкл. в черната кутиика над бушониерата (той си е здрав) има също и още един Черно Червен който с буксичка е вкл. към друг Черно Червен и води някъде на дясно зад парното, та въпроса ми е от къде могат да са останалите два кабела ЧЕРНО ЧЕРВЕНИТЕ?

Бушониерата на колата сме я сменили с новата, тя нямаше АБС.

Към бушониерата има една букса от АБСа на слод (D) Зелена на цвят от нея излиза БЯЛА букса с Черно бял кабел който не е вкл. никъде
facepalm

И има ли АБС-а реле? за по-стария модел (тевес) знам че има няколко но моя има ли?

Сега като давам на контакт лампата за АБСа свети постоянно, преди премигваше, имал съм проблем и с датчик и лампата пак премигваше преди да запише грешка
:screwy

Потребителски аватар
mitko_vr6
Автомобил: VW Golf GT 97 Audi A3
Двигател: AFT AGU

Re: Проблем с ABS System

Мнениеот mitko_vr6 » Съб 04 фев 2012 18:09

Колега ако имаш Autodata виж там са описани кой кабел за какво е и какъв цвят е.

Потребителски аватар
Escap3

Re: Проблем с ABS System

Мнениеот Escap3 » Съб 04 фев 2012 19:33

Преди я имах, сега я нямам, а и не мога да я инсталирам от тоя Win 7 нищо не става вече 2ра версия с някви проблеми :banghead:

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф3 - Проблем с ABS System

Мнениеот bobi_diesel » Съб 04 фев 2012 21:07

Ако ползваш 2.18 без крака,го инсталирай ръчно,не през ауторън-а.При мен на 3 компа тръгна по този начин и спри антивирусната по време на инсталацията.Извинявам се за отклонението!

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Съб 04 фев 2012 22:57

Абе тия схеми не ги разбирам много пък и в аутодатата има един кабел който търся а аз имам 3

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 05 фев 2012 10:47

Черно-червен трябва да е само един (който тръгва от АБС-а).Той отива на стоп-машинката.
Сиво-бял са два,наистина.Единия отива в лампата за АБС-а (тръгва сиво-бял от АБС-а,после има букса някъде по трасето и при лампата стига жълто-червен).
Другия сиво-бял е за диагностиката,да и си заминава на обд-то.
Двата черно-червени,които са си включени един в друг са ти + за ел. мотора на парното,те нямат нищо общо с тази работа :)
Проследи от кои крачета на АБС-а тръгват въпросните кабели и веднага ще ти кажем кой къде трябва да отива.

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Нед 05 фев 2012 13:03

Утре ще погледна кой от къде тръгва, а за какво е този кабел (черно с бяло) с бяла буксичка дето излиза от зелената букса на бушониерата за АБСа?

Потребителски аватар
SIMETO1
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 1999

Мнениеот SIMETO1 » Пет 17 авг 2012 10:35

Колеги а по принцип от къде минава кабела от датчика и къде отива,защото си взех кабели и не знам къде отиват за ги сменя ПОЗДРАВИ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”