Здравейте,
Прегледах форума подробно ,но не намерих това което търся.
Колата е 93-та 1.6 моно ABU.
Какво трябва да си купя,за да мога да си направя диагностика на колата?
Кабели,преходници,софтуер...от-до какво ми трябва?
Не искам да я карам при майстори,защото съм достатъчно кадърен за да разчета това което ми трябва,а и сие хубаво профилактично да я поглеждам от време на време.
Поздрави!
Диагностика на Голф 3
- Golf_Lozenec
- Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
- Двигател: 1641cc Aircooled [AS]
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Диагностика на Голф 3
Трябват ти 2 кабела - преходен от 2+2 към OBD и OBD към USB, както и някакъв софтуер за четене (примерно VAG-COM).

Има доста сайтове за кабели, но на тоя са най-евтини мисля. Ето и друг - http://elkon-bg.com/obd-vag
Имай предвид, че колата е доста стара и не особено "умна", така че не очаквай да четеш кой-знае какви данни. Но все пак ако не ти харесва как върви или гори, може профилактично да я прегледаш какви грешки е записала. Живи данни не дава.

Има доста сайтове за кабели, но на тоя са най-евтини мисля. Ето и друг - http://elkon-bg.com/obd-vag
Имай предвид, че колата е доста стара и не особено "умна", така че не очаквай да четеш кой-знае какви данни. Но все пак ако не ти харесва как върви или гори, може профилактично да я прегледаш какви грешки е записала. Живи данни не дава.
- Golf_Lozenec
- Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
- Двигател: 1641cc Aircooled [AS]
Сигурно ли е ,че не дава никакви живи данни?
Главно ме интересува температурата на антифриза ,която се измерва от датчика при термостата(ECT sensor).
Други данни не ме вълнуват толкова,искам реално да разбера на каква температура работи мотора.Имам подозрения ,че таблото не показва вярно и заради това съм се засилил да купувам кабели за диагностика
Поздрави!
Главно ме интересува температурата на антифриза ,която се измерва от датчика при термостата(ECT sensor).
Други данни не ме вълнуват толкова,искам реално да разбера на каква температура работи мотора.Имам подозрения ,че таблото не показва вярно и заради това съм се засилил да купувам кабели за диагностика
Поздрави!

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Шегуваш се, нали?Golf_Lozenec написа:Сигурно ли е ,че не дава никакви живи данни?
Ако толкова те притеснява температурата на антифриза, купи си термометър и я премери. Вариантите са 2 - домашен за печене от Карфур за 15тина лв. от -50 до 300 градуса или инфрачервен от магазин за инструменти за около 50-60лв. Можеш и да смениш датчика на антифриза - 10-25лв. според модела са евтините и 40-много са оригиналните. Таблата обикновено показват приблизително, но в повечето случаи датчикът ги лъже. Скоро на една кола сменях - показваше 100-105 градуса, а с двата термометъра я гледам - 85-89. Сменихме датчика с най-евтиния намерен нов (10лв.) за проба и си закова 90 градуса.Golf_Lozenec написа:Главно ме интересува температурата на антифриза...Имам подозрения ,че таблото не показва вярно и заради това съм се засилил да купувам кабели за диагностика
Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”