Въпрос за бордовият компютър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Въпрос за бордовият компютър

Мнениеот Vask0 » Съб 01 мар 2008 0:18

Здравейте.Има някой неща на бордовият компщтър където незнам какво показват.С голф 4-ка съм.Има едно некви минтури ала бала...Може ли някой да ми обесни като цяло какво показва на него и всичките му опции?Ще съм ви много благодарен :)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за бордовият компютър

Мнениеот so.sec » Съб 01 мар 2008 1:44

Vask0 написа:Здравейте.Има някой неща на бордовият компщтър където незнам какво показват.С голф 4-ка съм.Има едно некви минтури ала бала...Може ли някой да ми обесни като цяло какво показва на него и всичките му опции?Ще съм ви много благодарен :)

Не знам дали някой ще се наеме да ти превежда книжката за експлоатация на колата.... там е описано всичко.

ако имаш някой по-конкретен въпрос - питай.
Не знам какво е "минтури" :?:
на български такава дума няма нито съм виждал на моя борд комп.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Съб 01 мар 2008 10:41

Значи първо като сменям опциите почти всичките неща не ги рабзирам освен колко на 100 харчи!Има едно където пише да кажеме 9 минути нещо от рода?Това какво показва?Също така има някакви километри да кажеме 29 и само това пише.Също не разбирам за какво ме информира?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 01 мар 2008 11:05

Ако си от София званни един тел. ще ти покажа и обясня всичките му функции. :wink:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Съб 01 мар 2008 15:24

Vask0 написа:Значи първо като сменям опциите почти всичките неща не ги рабзирам освен колко на 100 харчи!Има едно където пише да кажеме 9 минути нещо от рода?Това какво показва?Също така има някакви километри да кажеме 29 и само това пише.Също не разбирам за какво ме информира?

Показва изминатите км от началото на настоящето пътуване както и изминалото време от началото. Занулява се автоматично ако колата остане 2ч. в покой. Средния разход за пъуването се изчислява именно на базата на тези данни.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Съб 01 мар 2008 20:22

Благодарско !

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 04 мар 2008 9:56

Братле, аз съм с ГТИ 3, но предполагам, че компютъра е подобен. Предполагам на лостчето имаш 1 е 2, и едно превключвателче към едно от двете. 1 ти е изминатото днес, защото се самозанулява, а второто ти си го нулираш. Показват колко км е изминала от нулирането, средна скорост, среден разход, температура на маслото. За друго не се сещам. И съотвметно едното като ес самозанулява го гледаш да си правиш сметката за дневното каране, а другото ти е за от когато сам си го нулирал (аз го нулирам като зареждам, така се разбира колко харчи примерно) 8)

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Вто 04 мар 2008 10:00

А мерси много.Имало и температура на маслото това не го знаех :)

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Вто 04 мар 2008 11:10

А искам да попитам друго!Значи като запала и постоянно ми писка една червена светлина.Това е за маслото, където е тряба да сменя.Само че вече съм го сменил и тя продължава да писка при всяко запалване.Чух че трябва да се отиде в Унитраде да ми нулират компютъра?Така ли е наистина или има и друг начин?И всеки път като сменям маслото ли трябва да хода да давам по 50 лева да ми г онулирват за да не ми писка?Мерси предварително :)

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Вто 04 мар 2008 11:19

Има начин с някаква комбинация от бутони. Няма начин да не е писано във форума. Иначе и с VAG-COM става, ако имаш.

П.С. Ето го: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=95836#95836

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Вто 04 мар 2008 11:28

Благодаря колега !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”