Здравейте, става въпрос за Голф 4 1.6 101к.с., колата губи мощност и на моменти придърпва. При диагностика ми показа че няма връзка с датчик на Хол. Замерих буксата на датчика и на 1 и 2 ми дава 5 волта. Толкова ли трябва да показва и има ли начин да замеря самият датчик?
Благодаря предварително.
Голф 4 1.6 101к.с. въпрос за датчик на хол
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: въпрос за датчик
Има вероятност според мен да е от комутатора
-
dedicha
- Автомобил: Toledo2 Leon3 VW Golf 4
- Двигател: 101HP 115HP TSI 115HP FSI
Аз имах подобен проблем на толедото, май е същия мотор 1,6 101 коня. При мен беше кабел на свещите, след смяна се оправи колата.
Iezekil написа:Има вероятност според мен да е от комутатора
Да вяро,но искам първо да съм сигорен за датчика.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Голф 4 1.6 101к.с. въпрос за датчик на хол
при всички случаи е по-лесно да вземеш на заем бобина и да пробваш,отколкото делко...В тази връзка с търсачката излизат няколко теми за замерване на датчика-с лампичка,с мултицет и прочие.Най-сигурно явно е с осцилоскоп.
И понеже дявола си нямал работа,онзи ден колата спирам да заредя и като тръгвам почва да предърпва...Помислих,че се е запушила газта но и на бензиин същото.Трябваше да мина 20 км.След предърпването се появи и забиване при подаване на газ.После спря да върви и с средна газ,после почна само на втора да върви и още се чудя как се прибрах.Като я угасих вече нямаше палене.Излезе комутатор/бобина.
И понеже дявола си нямал работа,онзи ден колата спирам да заредя и като тръгвам почва да предърпва...Помислих,че се е запушила газта но и на бензиин същото.Трябваше да мина 20 км.След предърпването се появи и забиване при подаване на газ.После спря да върви и с средна газ,после почна само на втора да върви и още се чудя как се прибрах.Като я угасих вече нямаше палене.Излезе комутатор/бобина.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, Г4 106 101 няма делко. Датчика на Хол е на разпределителния вал, а кога и къде да се празни бобината и казва датчика за положението на коляновия вал. Цялата тази информация разбира се минава през и се обработва от ECU-то.
pedalchobaba написа:Колега, Г4 106 101 няма делко. Датчика на Хол е на разпределителния вал, а кога и къде да се празни бобината и казва датчика за положението на коляновия вал. Цялата тази информация разбира се минава през и се обработва от ECU-то.
За това искам да съм сигорен за датчика.А не да купувам нов и да няма ефект.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”