Голф 3 1.8 Странно виене при завиване
Голф 3 1.8 Странно виене при завиване
Здравейте,може ли някой да ми каже от какво може да се получи виене на кормилната уредба при завиване.Това става, когато завивам пълен ляв или десен.Колата е Голф 3 1.8 моно,с хидравлика
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Странно виене при завиване
Виенето при коли с хидравлика иде в случаите, когато се навие пълен в някоя от двете посоки =>товари се помпата => приплъзва малко ремъкът.
Извинявам се,че не поясних има и още нещо,което прави: Някой път ми се втвърдява волана също и като и дам газ и омеква дали е от същото,ремъка ли трябва да се смени ?
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Има едно черно казанче до акумулатора със зелена капачка.На бас, че почти липсва хидравличната течност 
има течност,аз винаги имам от всички течности от които колата ми има нужда
-
golfmk1
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
А погледна ли 
Да погледнах,това направих веднага след като колата ми започна да вие,купих си течността след като си купих колата, защото имаше нужда от доливане и от тогава не се е налагало,но все пак си проверявам колата
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.8 Странно виене при завиване
Освен ремъка,огледай с фенерче зоната между шайбата и корпуса на хидравличната помпа.Виж за следи от омасляване,ако има-вероятно поради заминаващ лагер е тръгнал и семеринга.Има във форума снимки на разглобена помпа,някой си беше направил труда да поясни какво има вътре.При свален ремък провери за радиален и аксиален луфт оста и завърти на ръка помпата..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”