KR - неще да гасне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

KR - неще да гасне

Мнениеот moreg » Нед 04 мар 2012 15:06

Здравейте, одеве се прибирам от село и хоп пред блока тука гася от контактния ключ обаче двигателя продължава да работи и неще да угасне scare такова нещо не бях виждал досега :roll:
Извадих от бубината едното кабелче и чак тогава угасна :lol: Пробвах и с друг клеморед и пак същото все си е на контакт.....
Сега съм откачил минуса на акумулатора за да няма постоянен ток на бубината и да не я изгоря :D
Давайте съвети колеги какво да правя, защото просто нямам идея какво може да е станало :roll:

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Re: KR - неще да гасне

Мнениеот TheExorcist » Нед 04 мар 2012 16:12

//офф
Всички се оплакват, че не могат да запалят, а ти се оплакваш, че не можеш да я изгасиш :063:
пс. не се сдържах ;д

Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Мнениеот Buxpo » Нед 04 мар 2012 17:49

Провери ли дали ключа да не се прецакал

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Нед 04 мар 2012 18:14

Buxpo написа:Провери ли дали ключа да не се прецакал

Кой ключ? клемореда само сменях и пак същото (непрекъснато си е на контакт) иначе контактния ключ няма какво да му се повреди пък и той е нов.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Нед 04 мар 2012 18:28

TiL написа:Колега, нямаш ли някакво реле и да е залепнало нещо...

Хм, това не ми беше хрумвало но изглежда логично :roll: ще трябва да ги проверя

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Нед 04 мар 2012 20:00

реле№18 реле за разтоварване на контактния ключ;

Това е от форума :? свали го и го отвори внимателно, жив дали пластините не са залепнали.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 05 мар 2012 9:41

Изображение
Работите май отиват към реле 67 това синьото, което е за бензиновата помпа :roll: снощи като пробвах да запаля беше отлепило, запалих и пак така като изгасих от ключа негасне двигателя, и чукнах леко с пръсти по релето и веднага отлепи и двигателя изгасна :D самото реле явно нещо прави проблеми и ще го сменям в скоро време :arrow:
Реле 18 нямам на колата :!:

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Пон 05 мар 2012 13:21

Релето за бензиновата помпа е свързано с контактният ключ. Даваш на контакт, релето сработва за 2-3 сек. за да нагнети и спира. След това, като почнеш да въртиш пак се включва. Идеята ми е, че като върнеш ключа, за да изгасиш колата, не би трябвало да остане залепнало. Свали релето, и го пробвай на акумулатора, само крайщата на бобинката на релето ! Ако цъка при подаване на 12 волта, и спира при отнемане на напрежението, значи работи ;) и проблема е другаде.

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Пон 05 мар 2012 13:34

ето,дано помогне:
Прикачени файлове
01.jpg
01.jpg (80.47 KиБ) Видяна 1316 пъти

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 05 мар 2012 14:38

cheatereye написа:Релето за бензиновата помпа е свързано с контактният ключ. Даваш на контакт, релето сработва за 2-3 сек. за да нагнети и спира. След това, като почнеш да въртиш пак се включва. Идеята ми е, че като върнеш ключа, за да изгасиш колата, не би трябвало да остане залепнало. Свали релето, и го пробвай на акумулатора, само крайщата на бобинката на релето ! Ако цъка при подаване на 12 волта, и спира при отнемане на напрежението, значи работи ;) и проблема е другаде.

Прав си съгласен съм, но ако видиш релето в какво състояние е и ще се уплашиш :wink: това реле е спомен от бездарния радомирец, който продаде тая кола навремето и е едно от малкото части не сменяни по нея, релето е отваряно и е със счупена кутийка отделно самите му крачета са драскани с отверка (незнайно по каква причина) вижда се че е отваряно, самото реле е на повече от 20 години и е давало проблеми още на предишния собственик, от който съм купил колата, и въпреки това при мене това реле работи вече 10 години scare Както и да е ще го сменя защото съм 99% сигурен, че то прави магариите :wink: И няма как да не ги прави предвид състоянието му :wink:

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Пон 05 мар 2012 14:53

Опитай със смяната му, не мисля, че струва повече от 2,3,5 лв. След това пиши, какво е станало :beer

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 05 мар 2012 14:59

cheatereye написа:Опитай със смяната му, не мисля, че струва повече от 2,3,5 лв. След това пиши, какво е станало :beer

Отдавна е трябвало да го сменя още преди 10 години ама викам нали си работи :roll: и все отлагам.... иначе самото реле, че работи работи но явно вече е почнало не винаги да отлепя, пък и самото реле е най-използваното в цялата кола и е нормално то да сдаде багажа първо, дори и да не е от него проблема пак трябва да го сменя, защото състоянието му е под всякаква критика, както и да е ще го сменя и ще пиша по натам имало ли е ефект!
Относно цената, ново струва 60 лв.

Потребителски аватар
cheatereye

Мнениеот cheatereye » Пон 05 мар 2012 15:17

Изобщо не си взимай НОВО и тия 60 лв за едно реле, никога не давай! Виж в някой магазин за електроника, няма начин да няма ;) Незнам, какво е твоето реле, да не би да е с някакъв модул на платка... ама не ми изглежда така на снимката, моето е същото ;) В Бургас има един магазин автомобилните релета са по 3 лв макс... http://www.panda-bg.com/products.php?la ... c&limit=25

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пон 05 мар 2012 15:37

cheatereye написа:Изобщо не си взимай НОВО и тия 60 лв за едно реле, никога не давай! Виж в някой магазин за електроника, няма начин да няма ;) Незнам, какво е твоето реле, да не би да е с някакъв модул на платка... ама не ми изглежда така на снимката, моето е същото ;) В Бургас има един магазин автомобилните релета са по 3 лв макс... http://www.panda-bg.com/products.php?la ... c&limit=25

По принцип си прав, лошото е че това реле може да те остави и насред пътя, защото в моя случай неще да отлепи, което е по малката беда, отколкото да неще да залепи :lol: :lol: :lol: , защото неще ли за залепи няма палене на двигателя, и какво правиме ако си насред пътя примерно на магистралата и релето откаже да залепи..... оставам си там и почват ядовете, идва пътна помощ и ми одира кожата до София ми взима 300 лв. минимум :lol: Приказката, че евтиното излиза скъпо накрая незнам дали си я чувал? но аз многократно съм се парил от тази приказка и избягвам да купувам непроверена стока, относно цената на релето ново знам че е безумна и няма да го купувам на тия пари, но да пишеш че едно ново оригинално реле струва от порядъка на 5/10 лв. е смешно, то ако струваше толкова фирмата VW отдавна да несъществува :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 05 мар 2012 15:41

moreg написа:...но да пишеш че едно ново оригинално реле струва от порядъка на 5/10 лв. е смешно,...

Поне при мен, когато си търсех реле 99 за чистачките, се напъхах в една морга, оня извади 3 кашона с релета и вика 'Рови да си намериш. Всяко е по 5лв' :dontknow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”