Проблем с напрежението на алтернатора
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Проблем с напрежението на алтернатора
Проблема е следния,по VCDS-Lite напрежението на зареждане на акумулатора на място е 13,8-9 без потребители и 13,6-7 с вкл. фарове ,CD и т.н.,същото напрежение измерено веднага след това с мултицет(германски,професионален, използваше го баща ми)е 14,4-5 без товар и 14 с вкл. потребители.Въпроса е на кого да вярвам,защото в първия случай имам проблем,а във втория не.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с напрежението на алтернатора
Пробвай с още един и сравнявай.И оправяй идва зима!
- FELIPE
Цифрите ,които показва мултицета като гледам съвсем не са случайни,премерих напрежението на колата на съседчето на него показваше 14,2 и 13,9 под товар,но ще потърся и друг,малко трудно ще намеря различен от китайски.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
нямаш проблем при такива показания. и двата комплекта...
спри да търсиш под вола теле-това никой до нищо добро не е довело...
мое мнение...

спри да търсиш под вола теле-това никой до нищо добро не е довело...
мое мнение...

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Ами моят беше 13,8 с консумативи .И двата пъти като ходих за гаранцията ми казаха да го оправя и ми подпечатаха .Аз не го оправих и първият път изкарах 3 г.с Мон Бат 50ач.на Голф 3 1,6.Сега сложих Бош и пак имах забележки за заряда когато ходих за гаранцията.Така и продадох Голфа и му казах на момчето за проблема.Според мен може да се кара ,но е желателно да се вдигне заряда в предвид ,че вече се кара целогодишно на фарове.
Аз така и не го оправих!! 
Аз така и не го оправих!! -
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Оригиналния ми Valeo, 90A, с оригиналния реле-регулатор и четки - 13,8 без много товар, 13,6 под товар.
С нов реле-регулатор - 13.8 под товар.На клемите на акумулатора.
Втора непотреба 120А, Бош, с нов реле-регулатор - 14,5 на болта на алтернатора, 14,2-14,3 на клемите под товар (фарове, дълги, климатик, халогени, фарове за мъгла и други такива).
Мнението на човек, мой познат, занимаващ се със стартери и алтернатори - Бош = ОК, Валео = не толкова ОК
.
С нов реле-регулатор - 13.8 под товар.На клемите на акумулатора.
Втора непотреба 120А, Бош, с нов реле-регулатор - 14,5 на болта на алтернатора, 14,2-14,3 на клемите под товар (фарове, дълги, климатик, халогени, фарове за мъгла и други такива).
Мнението на човек, мой познат, занимаващ се със стартери и алтернатори - Бош = ОК, Валео = не толкова ОК
- FELIPE
Колеги само да попитам ,волтовете,които цитирате по vag com ли са или по мултицет,защото това е основния въпрос -доколко да се вярва на показанията на vag com и засичали ли сте ги с мултицет,защото аз си имам показания и 14,5v и 13,8v мерени по различен начин.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Вторият път когато ходих за гаранцията на Бош а,ми казаха ,че динамото дава 14,4 но при Акумулатора отива 13,8.Провери и тия работи.Имал съм нещо проблеми с връзките!
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
FELIPE написа:Колеги само да попитам ,волтовете,които цитирате по vag com ли са или по мултицет,защото това е основния въпрос -доколко да се вярва на показанията на vag com и засичали ли сте ги с мултицет,защото аз си имам показания и 14,5v и 13,8v мерени по различен начин.
1.Смени батерията на мултицета .Ако е старичка - грешки.
2. Свържи се с радотом да те мерне със стрелковия мултицет с огледалната скала./ако е здрав оюе/
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробвай с нова батерийка на уреда и пак мери
забелязвам ,че като меря на алтернатор + и на акумулатор клема + има разлика от някакви десети
иначе голфа ми вървеше на 13.6 с консуматори и акумулатора му надживя 4 години
вентото дава 14.0 14.1 с фарове + климатик
демек нямаш проблеми
забелязвам ,че като меря на алтернатор + и на акумулатор клема + има разлика от някакви десети
иначе голфа ми вървеше на 13.6 с консуматори и акумулатора му надживя 4 години
вентото дава 14.0 14.1 с фарове + климатик
демек нямаш проблеми
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
За мен е нормално, разчитай повече на мултицета.
Vag Com-a вероятно също мери вярно
. Има логично обяснение за по-ниското напрежение в компа, все пак е нормално да има спад по инсталацията 2-3 десети докато стигне до компа, били проводници, било релета, предпазители, може и някой последователен Шотки диод да има във веригата. И при мен е така, приемам го за нормално. Освен това компа не е волтметър, няма начин точността му да е по-добра от на сносен истински волтметър, че дори и някои китайски ... (те всичките са китайски, без значение какво пише, но това е друг въпросТ
).
Vag Com-a вероятно също мери вярно
- FELIPE
Да, днес мерихме напрежението със стрелкови волтметър при едно магазинче продаващо акумулатори,показанията му съвпадат напълно с тези на моя мултицет(бих се учудил,ако не бе така,все си мисля,че не е китайски
),та VAG COM по една или друга причина греши,отбелязвам го за протокола,да се има в предвид от колегите тръгнали по моя път
.
-
transform
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Така е. От личен опит потвърждавам, че има разлика в показанията на ваг-ком и мултицета. Сещам се, че с ваг-ком, бях отварял два различни контролера и двата показваха различно напрежение, а мултицета показваше трето. Аз най-си вярвам на мултицета(поне имам няколко) със закачени сонди към акумулатора.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Всъщност Ваг-а къде ги мери тези волтове? На генератора? Защото...мен много ме ядосваха ДРЛ -то по едно време... падаше цветомузика на светофара и тогава започнах да меря падовете на отделните връзки - от генератора към клемата, от – клемата към картера и т.н. Оказа се , че пад навсякъде има..по някоя 10-а от волта, ама полека събрах почти 0.6 волта. И като ме хванаха бесните... смених генератора с 120А, пуснах допълнителна мощна "джица" от – вата клема директно до корпуса на генератора и от + вата директна паралелна до клемата му и ела да видиш за какво иде реч...малко се олях вероятно, но сега каквото и да пусна - все тая...напрежението е бетон
при мен имаше най голям пад на клемата (-) до корпуса ...правеше 0.36V при пуснати всички консуматори... чистих клеми, кербовах връзките наново, мазах с контактен спрей... все имаше нещо нечисто .... ама сега го наказах ...
при мен имаше най голям пад на клемата (-) до корпуса ...правеше 0.36V при пуснати всички консуматори... чистих клеми, кербовах връзките наново, мазах с контактен спрей... все имаше нещо нечисто .... ама сега го наказах ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”