Проблемите започнаха (бора)
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемите започнаха (бора)
Наскоро си купих vw бора та отивам аз до съседното градче върша си работата качвам се в колата въртя пали и заминавам обратно.. след като пристигнах паркирах колата но като давах на задна изпуснах по рязко съединителя и колата изгасна, викам си ух че си новобранец и трагвъм пак да паля колата но стартера не върти? странно опитвам пак и пак не върти дори като пробвам електрониката на таблото ми не намалява (смисъл светлината) не се чува нищо? слезнах отворих къпака откачих плюсовия кабел на акомулатора стоя тъка 5-10 мин закачих го и пак не завъртя. И сега да вмъкна-откакто съм купил колата като въртя ключа да паля стартера върти колата пали и се чува едно странно хъркане се едно съм задържал ключа,и затова реших да си купя стартер взех същият стартер (година,марка,кубици), та за смяна на стартер ли съм вече или има и нещо друго според вас моля помагайте че ми предстой много дълго пътуване. едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички.
- sPellBouND
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблемите започнаха (бора)
Ревизия на стартера - Смяна ма втулки предимно, бендикс и четки ако е нужно и хубаво почистване.
Това е ако електрическата система към него е наред.
Това е ако електрическата система към него е наред.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Щом е хъркал стартера - значи са били заминали втулките.
Щом са били заминали втулките - значи по-бързо са се износвали четките
Така, че ако проблема не е в хлабави и окислени връзки - вероятно ще тръгне с 'новия' стартер.
Само един въпрос: За какво са ти 2 стартера втора употреба?
Или този, втория, е нов или поне рециклиран?
Щом са били заминали втулките - значи по-бързо са се износвали четките
Така, че ако проблема не е в хлабави и окислени връзки - вероятно ще тръгне с 'новия' стартер.
Само един въпрос: За какво са ти 2 стартера втора употреба?
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Щом е хъркал стартера - значи са били заминали втулките.
Щом са били заминали втулките - значи по-бързо са се износвали четките![]()
Само един въпрос: За какво са ти 2 стартера втора употреба?![]()
Един е! поръчах го в ebay втора ръка не е нов но не съм гледал номера на моя , който е на колата само видях,че е за 2001 година бора 1.6 16в и го поръчах предполагам е същия щот моята кола е 2001 година 1.6 16в. само номера да не ми изиграе някой въртел.Колата на скорост иначе пали.и аз ПРЕДПОЛАГАМ е само тоя стартер за смяна затова съм покупил тоя стартер.БЛАГОДАРЯ помежду другото в България за тоя стартер ми искат 120 лева без монтаж и пак втора ръка а в Англия го има за по 20-30 паунда а за монтажа ти искат още 80-100 паунда.
- lordmails
- Автомобил: golf mk3
- Двигател: 1z 1995
Накрая да не се окаже клемореда, и да си купувал стартера напразно.
-
DiDo_9104
- Автомобил:
- Двигател:
напредстава си нямам,преди два дни разбрах че запалката ми не работи но осветлението и работеше та зех от него плюсовият кабел и го свързах директно към плюса на запалката, и запалката си тръгна.но аз запалката не я ползвам но ползвам зарядното си за навигацията,при тоя случай запалката работи само и единствено когато са включени габарити или фарове,зарядното както и заплката не ГРЕЯТ както и самият кабел. Другия начин да пробвам е като измеря дали отива ток до стартера или като го дам на късо
Ще пробвам да сменя стартера тъй като тои хъркаше и си бе за смяна и ако пак не запали ще разгледам как вървят цените на клемореда
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”