Сваляш първо пластмасата под жабката,после жабката като внимаваш за плафона вътре.Всичко това се държи на няколно винта.После има една мека част под пластмасата под жабката-тя е на две тапи.После отваряш предният капак на колата-от ляво,като го отвориш ще видиш 1 златист болт на купето-той държи част от въздуховода-отвиваш и него.След това има едни гадни щипцици,за да разкачиш въздуховода от към парното-махнеш ли ги,мисля че са 6 на брой,понапъваш въздуховода към теб и ще видиш прословутата клапа-бял метал на дупки. Аз я облепих от двете страни с гума-ефекта е поразителен.Размера на парчетата гума е 8/17 см
Желая ти успех-процедурата е около час .

Разрешен проблем с парното на голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Става въпрос за ремонт на прословутите клапи на парното на голф 3-ка! Това е начин да се отстрани проблема без сваляне на цялото табло (така наречения от някои колеги - "стрийптиз"
) Изпробвано днес лично от мен - получава се !!! Благодаря на колегите emo-gar и p_getchev за оказаното съдействие! Големи сте!! 

Последна промяна от fury на Сря 03 дек 2008 15:59, променено общо 1 път.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Па дайте снимки.......аз на моята имам парно да убия всички летящи твари от жега ама хвърля парчета дунапрен като шамари през духалките и си мисля че някой хубав ден може да ми се наложи да правя тази процедура....интересува ме по точно снимка на самия шаблон и каква е тая гума дето си сложил...автомобилна ли каква ли ?
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Re: Разрешен проблем с парното на голф 3
Това става при коли които нямат климатик!!!p_getchev написа:Сваляш първо пластмасата под жабката,после жабката като внимаваш за плафона вътре.Всичко това се държи на няколно винта.После има една мека част под пластмасата под жабката-тя е на две тапи.После отваряш предният капак на колата-от ляво,като го отвориш ще видиш 1 златист болт на купето-той държи част от въздуховода-отвиваш и него.След това има едни гадни щипцици,за да разкачиш въздуховода от към парното-махнеш ли ги,мисля че са 6 на брой,понапъваш въздуховода към теб и ще видиш прословутата клапа-бял метал на дупки. Аз я облепих от двете страни с гума-ефекта е поразителен.Размера на парчетата гума е 8/17 см
Желая ти успех-процедурата е около час .
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имах този проблем,но благодарение на този сайт го разреших...Наистина действа!Е... не е Африка,както каза един от колегите,но определено разликата е задоволителна
Може би имам проблем с радиаторчето на парното и ще трябва да го почистя някак си... Благодарч Ви! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ako ti e zapusheno parnoto puskash markucha ot vodoprovoda na sofiiska voda i ostavqsh da teche 5 min i radiatorcheto stava kato novo
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Интересува ме дали за пасат е същата процедурата. и още нещо.Всички ли клапи са на средната кутия или има една и след филтъра за въздух на купето?
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Като правя процедурата ще кача снимки 

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Iezekil написа:Интересува ме дали за пасат е същата процедурата. и още нещо.Всички ли клапи са на средната кутия или има една и след филтъра за въздух на купето?
Точно под филтъра имаш клапа която също е с дунапрен и е по твой избор дали да я облепваш. Тя ти спира притока на въздух от вън. Иначе другите клапи са ти в средната кутия. Ако си с климатик/троник нещата са малко по сложни защото за да свалиш цялата кутия на парното трябва да източиш фреона, или на място да "разцепиш" кутията и да отделиш парното ама ми се струва че ще ти е по трудно така. Ако си с климатик/троник внимавай като събираш кутията на парното да не объркаш местата на едни маркучета който са вакумни и ти управляват клапите, затова най добре си ги запиши или ги снимай кой от къде е че да не ти се налага да сваляш таблото след като всичко е готово а не духа от никъде(не ме питай от къде знам

Разпилявай го това табло лека по лека и ако нещо се затрудниш пиши тук, все пак не е китайската азбука. Ако внимаваш и следиш кое от къде няма да имаш проблеми със събирането.
И друго важно нещо, като си оголил максимално таблото и се готвиш да го сваляш не го дърпай изцяло до край а само леко да отлепи или докато е на място откачи централния въздуховод който води към духалките над радиото. Откача се чрез две щипки от двата края или две пластмасови гайки в долния край на въздуховода.
Успех.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Идеята ми е да не свалям цялото табло,за това питах.Разбрах,че до кутията има вариант да се стигне и така,но до тая клапа след филтъра може ли да се стигне без цялото табло да се сваля?В смисъл нямам климатик,вместо жабка имам еърбег.Него не знам как се сваля,но ако легна под него мога ли да свърша тея манипулации със всички клапи?
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Iezekil написа:Идеята ми е да не свалям цялото табло,за това питах.Разбрах,че до кутията има вариант да се стигне и така,но до тая клапа след филтъра може ли да се стигне без цялото табло да се сваля?В смисъл нямам климатик,вместо жабка имам еърбег.Него не знам как се сваля,но ако легна под него мога ли да свърша тея манипулации със всички клапи?
Няма шанс без да сваляш таблото,гредата под него пречи на кожуха на парното и не може да сев извади,ето една тема със снимки за коли с климатик,за без е същото,само където пада цялото парно

viewtopic.php?f=11&t=152266
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Клапата която е след филтъра е точно под него, и като махнеш филтъра се вижда. Тя е преди вентилатора, а не след него.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”