Разрешен проблем с парното на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
p_getchev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Разрешен проблем с парното на голф 3

Мнениеот p_getchev » Вто 02 дек 2008 12:32

Сваляш първо пластмасата под жабката,после жабката като внимаваш за плафона вътре.Всичко това се държи на няколно винта.После има една мека част под пластмасата под жабката-тя е на две тапи.После отваряш предният капак на колата-от ляво,като го отвориш ще видиш 1 златист болт на купето-той държи част от въздуховода-отвиваш и него.След това има едни гадни щипцици,за да разкачиш въздуховода от към парното-махнеш ли ги,мисля че са 6 на брой,понапъваш въздуховода към теб и ще видиш прословутата клапа-бял метал на дупки. Аз я облепих от двете страни с гума-ефекта е поразителен.Размера на парчетата гума е 8/17 см
Желая ти успех-процедурата е около час .

daniel_falin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_falin » Вто 02 дек 2008 15:18

а за какъв проблем става въпрос ?

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Вто 02 дек 2008 18:32

Става въпрос за ремонт на прословутите клапи на парното на голф 3-ка! Това е начин да се отстрани проблема без сваляне на цялото табло (така наречения от някои колеги - "стрийптиз" :lol: ) Изпробвано днес лично от мен - получава се !!! Благодаря на колегите emo-gar и p_getchev за оказаното съдействие! Големи сте!! :handshake

Последна промяна от fury на Сря 03 дек 2008 15:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 02 дек 2008 22:44

Па дайте снимки.......аз на моята имам парно да убия всички летящи твари от жега ама хвърля парчета дунапрен като шамари през духалките и си мисля че някой хубав ден може да ми се наложи да правя тази процедура....интересува ме по точно снимка на самия шаблон и каква е тая гума дето си сложил...автомобилна ли каква ли ?

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: Разрешен проблем с парното на голф 3

Мнениеот balamata » Вто 02 дек 2008 23:08

p_getchev написа:Сваляш първо пластмасата под жабката,после жабката като внимаваш за плафона вътре.Всичко това се държи на няколно винта.После има една мека част под пластмасата под жабката-тя е на две тапи.После отваряш предният капак на колата-от ляво,като го отвориш ще видиш 1 златист болт на купето-той държи част от въздуховода-отвиваш и него.След това има едни гадни щипцици,за да разкачиш въздуховода от към парното-махнеш ли ги,мисля че са 6 на брой,понапъваш въздуховода към теб и ще видиш прословутата клапа-бял метал на дупки. Аз я облепих от двете страни с гума-ефекта е поразителен.Размера на парчетата гума е 8/17 см
Желая ти успех-процедурата е около час .
Това става при коли които нямат климатик!!!

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Сря 03 дек 2008 12:16

А при такива които са с климатик става ли по този начин или се сваля цялото табло :?:

Потребителски аватар
Jazzblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jazzblade » Пет 05 дек 2008 2:28

И аз извърших тази процедура миналата зима, но използвах хартиено тиксо, като предварително почистих остатъците от дунапрен. :) Резултатът е Африка! (втора зима вече) :ihaaaaa

Nikola_Golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikola_Golf3 » Нед 16 дек 2012 19:14

И аз имах този проблем,но благодарение на този сайт го разреших...Наистина действа!Е... не е Африка,както каза един от колегите,но определено разликата е задоволителна :wink: Може би имам проблем с радиаторчето на парното и ще трябва да го почистя някак си... Благодарч Ви! :bowdown

radi123123@abv.bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radi123123@abv.bg » Вто 18 дек 2012 9:00

ako ti e zapusheno parnoto puskash markucha ot vodoprovoda na sofiiska voda i ostavqsh da teche 5 min i radiatorcheto stava kato novo

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 18 дек 2012 10:09

Интересува ме дали за пасат е същата процедурата. и още нещо.Всички ли клапи са на средната кутия или има една и след филтъра за въздух на купето?

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Вто 18 дек 2012 13:16

Като правя процедурата ще кача снимки :D

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Вто 18 дек 2012 22:13

Iezekil написа:Интересува ме дали за пасат е същата процедурата. и още нещо.Всички ли клапи са на средната кутия или има една и след филтъра за въздух на купето?

Точно под филтъра имаш клапа която също е с дунапрен и е по твой избор дали да я облепваш. Тя ти спира притока на въздух от вън. Иначе другите клапи са ти в средната кутия. Ако си с климатик/троник нещата са малко по сложни защото за да свалиш цялата кутия на парното трябва да източиш фреона, или на място да "разцепиш" кутията и да отделиш парното ама ми се струва че ще ти е по трудно така. Ако си с климатик/троник внимавай като събираш кутията на парното да не объркаш местата на едни маркучета който са вакумни и ти управляват клапите, затова най добре си ги запиши или ги снимай кой от къде е че да не ти се налага да сваляш таблото след като всичко е готово а не духа от никъде(не ме питай от къде знам mhihi ).
Разпилявай го това табло лека по лека и ако нещо се затрудниш пиши тук, все пак не е китайската азбука. Ако внимаваш и следиш кое от къде няма да имаш проблеми със събирането.
И друго важно нещо, като си оголил максимално таблото и се готвиш да го сваляш не го дърпай изцяло до край а само леко да отлепи или докато е на място откачи централния въздуховод който води към духалките над радиото. Откача се чрез две щипки от двата края или две пластмасови гайки в долния край на въздуховода.
Успех.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 19 дек 2012 7:59

Идеята ми е да не свалям цялото табло,за това питах.Разбрах,че до кутията има вариант да се стигне и така,но до тая клапа след филтъра може ли да се стигне без цялото табло да се сваля?В смисъл нямам климатик,вместо жабка имам еърбег.Него не знам как се сваля,но ако легна под него мога ли да свърша тея манипулации със всички клапи?

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 19 дек 2012 8:09

Iezekil написа:Идеята ми е да не свалям цялото табло,за това питах.Разбрах,че до кутията има вариант да се стигне и така,но до тая клапа след филтъра може ли да се стигне без цялото табло да се сваля?В смисъл нямам климатик,вместо жабка имам еърбег.Него не знам как се сваля,но ако легна под него мога ли да свърша тея манипулации със всички клапи?

Няма шанс без да сваляш таблото,гредата под него пречи на кожуха на парното и не може да сев извади,ето една тема със снимки за коли с климатик,за без е същото,само където пада цялото парно :да:
viewtopic.php?f=11&t=152266

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Сря 19 дек 2012 22:07

Клапата която е след филтъра е точно под него, и като махнеш филтъра се вижда. Тя е преди вентилатора, а не след него.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”