Дали е от лагера на генератора?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
the_drifter33
Автомобил:
Двигател:

Дали е от лагера на генератора?

Мнениеот the_drifter33 » Съб 06 яну 2007 23:41

Първо за много години и да пойелая на всички безавариино шофиране!:) Да попитам за проблемчето ми. От няколко дни ми просвиркваше ремъка на генератора и чат-пат ми премигваше лампата на акумолатора, чуваше се и леко свистене, което ту спираше, ту се чуваше. Не обърнах никакво внимание, а и честно казано много не разбирам. Тази вечер като излязох и изведнъж започна силно да свири и нещо да стържи, фаровете отслабнаха, таблото светеше доста слабо и лампата на акумолатора сега свети непрекъснато. Гледам ремъка се върти, а ми мирише на запалена гума. Дали ще е лагер и ако е, лесна ли е смяната?

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Нед 07 яну 2007 1:18

затегни си ремъка на генератора ! трябва да е толкова натегнат, че като го натиснеш между ролките да потъва максимум 1см.

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Нед 07 яну 2007 11:07

galaboff написа:затегни си ремъка на генератора

Ако ремъка все още е ремък :roll: По добре го свали и виж в какво състояние е. При натягане нов ремък трябва да потъва 2мм, стар 4мм това е по книгата която имам за голфа. И не пренебрегвай проблема с незареждащ алтернатор. Само за пример сина на мой колега докара Голфа му до основен ремонт на двигателя по същия начин :wink:

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Нед 07 яну 2007 11:21

Това пищене не е някакъв страшен проблем. Затегни и ако трябва си смени ремъка не е сложно.
:офф
И не пренебрегвай проблема с незареждащ алтернатор.

Какво общо има незареждащ алтернатор с основен ремонт на двигателя, че нещо не хващам връзката :?:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Нед 07 яну 2007 11:28

Караш на акомулатор. Когато той се изтощи няма кой да включи перката на радиатора. Ако ремъка се и скъса кой ще върти водната помпа ако и тя е на същия ремък?

Потребителски аватар
the_drifter33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_drifter33 » Нед 07 яну 2007 15:08

Мен повече ме притеснявя, не свиренето, а стърженето. Както и да е след час имам среща с маистор. Благодаря на всички ви за отговорите:) :oops:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”