за предни макферсони на Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
spetsialista
Автомобил:
Двигател:

за предни макферсони на Венто

Мнениеот spetsialista » Чет 30 авг 2012 23:40

Преди 6 месеца смених на, Веното ми, лагерчетата на тампоните на предните малкферсони и те бяха от малките тампони.Сега са се сринали много по-зле от старите, дори понякога като завивам пукат...
Вглеждам се по голфове, че са с по големия тампон. Има ли разлика в шапките, където лягат тампоните на голфа и на веното и ако не някой сменял ли е от единия тампон към другия.
Много ми "блъска" когато слизам от тротоара (когато съм по-груб де) и разстоянието от капачката, която се вижда под капака и държи макферсона, е голямо.
Ако някой се е справял с този проблем да даде малко информация, моля.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: за предни макферсони на Венто

Мнениеот dushanov » Пет 31 авг 2012 10:01

Колега, из форума има много писано по въпроса. Май измъкване от проблема няма. Има ама той е едни пари че... Колко е "голямото разстояние" над ботуша?

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Мнениеот HOFFMANN » Пет 31 авг 2012 13:03

чашките са различни и пружините също,за да минеш на голям тампон в твоя случай ще трябва и пружини да сменяш
според мен за да хлопа отпред е възможно да са износени тампоните или се е разхлабила конусната гайка,лагерчетата е ясно щом пука

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 31 авг 2012 20:40

Да,има решение-монтаж на "истински" тампони и да няма "изгъзици" с нестандартни до дивотия пружини.Като цена-ами струват си като "ментетата",няколко лева е разликата.Ама ще питате:ОТКЪДЕ?!-е това не мога да кажа със сигурност,сменял съм(2 комплекта за 2 дена),цените почти еднакви-но първите не стават,вторите-перфект!Писал съм за случая,даже и магазин и марка съм споменал,пратиха ми ги чрез друг човек(който пазарува оттам с количества)

А,най-важното,ако някой машинално е заврял "малки" тампони на стари чаши и пружини(вероятно след професионален съвет от продавач на части)-ей тогава е приключение,грешката продължава и при следващият собственик....просто лагерите на двата вида се "връзват" със амортисьора коренно различно.

spetsialista
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spetsialista » Пет 31 авг 2012 23:20

Доколкото до тампоните аз смених старите по простата причина, че пак има това разстояние около 15-20мм.
Исках да получа мнение от някой колега който е сменял тези лагерчета и да са издържали повече от 2 месеца, съответно да каже каква марка са ако има такова чудо и откъде може да се намери или аз мислех вариант да ида в някоя морга и да търся по макферсони оригиналДъ, Немски ама.... и те кой знае какви да пък разправията по свалянето и не само по сваляне на макферсон, а и после е хубаво да се иде на баланс и още средства... нерви, разбирате ме

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”