Проблем с Golf 4 оборотите играят

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
shark16
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Golf 4 оборотите играят

Мнениеот shark16 » Пет 31 авг 2012 12:06

Здравейте колеги,

Клата е VW GOLF 4, 1998, двигател 1.6 бензин, 8 клапана и има следния проблем:

Когато двигателят загрее до 90 градуса и правя някоя маневра на полусъединител (т.е. не подам достатъчно газ) оборотите започват да играят и това може да продължи до няколко минути. Понякога след форсиране се оправят, а друг път продължава да го прави дори в движение при смяна на скоростите, иначе при нормално шофиране няма проблеми и придърпвания. Не би трябвало да е от дросел клапата защото я смених с нова след като ми откраднаха старата в сервиза на гърба на Мегамарина на пещерско шосе в Пловдив, но това е може би за тема "Избягвайте този сервиз". Ако не се оправи с форсиране, след като включа климатика нещата се нормализират. Мои приятели предположиша че става въпрос за някакъв вакуум, но не знам къде да проверя, а вече не ходя на сервиз, без АЗ ЛИЧНО да съм до колата, след като от "Шкода" на Васил Априлов в Пловдив пък искаха да ми сменят "счупена задна прожина", тръбопровода на сервото на волана защото "течал" и още куп неща, ВСИЧКИ ОТ КОИТО БЯХА ОТХВЪРЛЕНИ В ДРУГ СЕРВИЗ НО С ОГЛЕД ПРЕД МЕН!!!.

Та въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и как се отстранява. Всички мнения и съвети са добре дошли.

<embed src="http://img694.imageshack.us/flvplayer.swf?f=P16ghpquabaylsvsdmqvyco" width="640" height="500" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash"/><br/>
<a href="http://profile.imageshack.us/user/fiveko">[More videos from fiveko]</a>

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Re: Проблем с Golf 4 оборотите играят

Мнениеот toni82 » Съб 01 сеп 2012 20:39

има клубни майстори и в софия и в пловдив,иди да ти направят една диагностика като хората.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”