След профилактика не може да запали mk4 AKL

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

След профилактика не може да запали mk4 AKL

Мнениеот golfmaniak666 » Пон 03 юни 2013 23:40

Така днес имах малко време и реших да го посветя на колата.отворих капачката на маслото и видях че е адски мръсна :stumm и реших да я изчистя така и така бях купил нови гумички за колектора и си викам дай да сваля капака на клапаните да видя колко е мръсна как е вала и така,свалих колектора смених гумичките видях свещите как са работели(останах много доволен бяха керемидови което говори за супер изгаряне) свалих капака на клапаните и за първи път в живота си видях това.(на снимката)....досега съм карал много коли руски и какви ли не строшляци но това не бях виждал.измих с бензин огледах вала и видях че е идеален и сглобих всичко,но след сглобяването колата не пали.огледах дали всичко съм сглобил и видях че не съм закачил буксата на дроселовата клапа,закачих я и пак не иска да запали,откачих акумулатора изкаках 10мин и пак нищо.Някакви идей?
Прикачени файлове
DSC_0467.jpg
DSC_0466.jpg

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: След профилактика не може да запали mk4 AKL

Мнениеот kris11 » Вто 04 юни 2013 10:39

търси проблема там където си пипал последно.
Нещо не си закачил или наместил. Пишеш, че си сменял гум.пръстени на колекторите - дали са поставени добре и не смуче въздух оттам ??
капака на клапаните няма общо с непаленето, освен да си разкачил някой куплунг , който ти е пречил и да не си го закачил после.
Така изведнъж да спре да пали от нищо - според мен обикаляй по бобина, кабели, свещи. Може да е комутатора на бобината, или датчика на хол.
За по-лесно виж дали има искра от бобината /или с някоя стара свещ уопряна на маса или кабела на 2-3мм от маса, но ти трябва 2 ри човек да върти.

Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Re: След профилактика не може да запали mk4 AKL

Мнениеот golfmaniak666 » Пет 07 юни 2013 21:35

Проблемът елиминиран оказа се че при свалянето на колекторите съм откачил една жица а именни тази на дросела.закачих я в буксата и запали :smile

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”