Голф 3 1.8 Проблем съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Agilisaurus
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.8 Проблем съединител

Мнениеот Agilisaurus » Вто 04 сеп 2012 21:04

Здравейте колеги, наскоро си купих Голф 3 1.8 90 коня. много съм доволен от колата. Преди карах Тойота Селика 92 година 105 коня, но мисля, че голфчето си залужава повече. Историята е следната, преди няколко дена педала на съединителя ми потъна внезапно на едно кръстовище в София. Добре, че беше нощтно време и нямаше много движение. Избутахме колата с едни приятели в една пряка и я оставихме там. На следващия ден се обадих да ми я репатрират до някой близък сервиз, понеже отпред няма теглич. Въпросния рапатрак ме закара в сервиз Дунев, до Цариградско шосе. Оказа се, че жилото на съединителя е скъсано, цената за ново жило беше 85 лева, ремонта 45 и още някакви си допълнителни 20 лева, за това че били липсвали някакви си втулки, планки....нещо подобно. Цялата сума ми излезна 150 + някакви си 15 лева, без мое съгласие са ми измили колата, защото им се видяла безкрайно мръсна...и така цената 165 лева :o Докато си тръгвах съединителя беше добре, малко твърдичак... след което, внезапно започна да скърца ужасно силно при натискане и при пускане. Скърца като някой люлеещ се стол. Може ли за съвет, защото се притеснявам, даже в момента ме е страх да я карам. Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 Проблем съединител

Мнениеот nikolai_an » Сря 05 сеп 2012 17:54

най-вероятно са ти сложили старо жило на безбожно висока цена,или менте

Agilisaurus
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.8 Проблем съединител

Мнениеот Agilisaurus » Пет 07 сеп 2012 23:44

Много странно, карах няколко дена и сега няма и скръц от жилото, педала омекна, а скоростите влизат прекрасно :D Но шума от новото жило беше направо страховит, дано изкара дълго време и да нямам никакви проблеми...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”