Така...колеги в момента съм със спрортни пружини и амортисьори,джанти 17-ки с гуми на 40.....обаче вече ми омръзна да се друсъм и да се чудя от къде да мина та да спестя някоя дупка.
Искам да си сложа обикновенни амортисьори,но се чудя маслени или газови да са(все пак тоя двигател предрасполага кракът ми да натежава по завоите.).
По принцип съм решил да сложа пружини от Голф 3 дизел и някъкви 15ки с максимално високи гуми,за амортисьорите помогнете вие че дилемата е голяма...целта е максимално комфортна/мека возия,но и някъква стабилност.
Препоръчайте ми амортисьори за Голф3 АБФ.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Re: Препоръчайте ми амортисьори за Голф3 АБФ.
Просто си сложи стокови амортисьори за гти + такива пружини. С пружини от дизел няма да омекне особено много возията.
Забравих да спомена че искам и да е височка(все пак ми е писнало от ниска кочина)...мисля че с дизелови пружини ще е по-височка а и ще вози малко по-меко.
Маслени амортисьори +стокови пружини и то нови колега.Каябата не ми хареса изработката но до сега се представят добре.Пружините са някакви немски даже гледах сайта им в интернет и са 38-42лв едната но съм много доволен от тях.С две Беслеми качени на стоп барем по 100 кила живо тегло едната и малко по бързо преминаване през бабуните резервоара веднъж не докосна земята.Ще проверя за марката ако те интересува.С това което си решил да слагаш ще покриеш напълно изискванията на конструктора на Шкода Мадара,но ефекта ще го изпиташ върху себе си.Поздрави.
Карал съм с маслени каяба-много лигави са.
Кажете някъкви по-хубави маслени амортиьори или някой по-меко возещи газови.Карал съм с Монро рефлекс,бая твърди са.
Бат Миро,какви са стандартните ГТИ амортисьори,и какви са стандартните аморт. на 1.9 110 коня?
Кажете някъкви по-хубави маслени амортиьори или някой по-меко возещи газови.Карал съм с Монро рефлекс,бая твърди са.
Бат Миро,какви са стандартните ГТИ амортисьори,и какви са стандартните аморт. на 1.9 110 коня?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sachs Super Touring 
- batko_miro
Стандартните амортисьори и пружини на гти са една идея по-ниски от другите стандартни, иначе казано "фабрично спортно окачване", малко по-ниска е колата и е с по-стегната возия, но не толкова като с едно спортно окачване 60/40 примерно, с което колата ти и в комбинация с едни 16" с нископрофилни гуми се превръща в лагерница. И да, газови са. На 3-ка с афн мисля, че може да са и газови, и маслени, но ако колата е стокова, са с височината на стандартното окачване.
batko_miro написа:Стандартните амортисьори и пружини на гти са една идея по-ниски от другите стандартни, иначе казано "фабрично спортно окачване", малко по-ниска е колата и е с по-стегната возия, но не толкова като с едно спортно окачване 60/40 примерно, с което колата ти и в комбинация с едни 16" с нископрофилни гуми се превръща в лагерница. И да, газови са.
Е аз искам колата да е със стандартна височина или дори една идея по-висока,не искам стегната возия.
Попитах те за афн понеже един познат има и искам да направя возията като при него.
Parno тези аморт. маслени ли са?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Сега защо се опитваш да прекрояваш идеите на немските инженери??
ГТИ с окачване от дизел. Купи си нормални амортисьори, препоръчвам Билщайн, петнайските, и си готов. Хем возията е добра, хем и стабилно. В гаража е моята с 15 и билщайните (газ). Резултатът - перфектна стойка и баланс между возия и стабилност, какъвто, доколкото разбирам и ти търсиш.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
маслени са - да
и возят много комфортно - цената им обаче е височка
и возят много комфортно - цената им обаче е височка
Колеги като кажете ГТИ все едно е малии б@х ти яката раота.Между АФН и АБФ разлитата във вървежа е супер малка/да не кажа че няма/.
С дизеловите пружини ще спечеля малко височина и возия.
Parno каква е ориентировачно цената за 2 предни аморт.?
С дизеловите пружини ще спечеля малко височина и возия.
Parno каква е ориентировачно цената за 2 предни аморт.?
- batko_miro
Никой не е казал, че гти е самолет, камо ли абф. Дизеловите пружини са по-твърди, защото мотора е по-тежък. Виж не знам вече колко е по-тежък афн от абф, но разлика има, да не стане после скакалец голфа 
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като търсих за мен - някъде около 130лв беше бройката 
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
batko_miro написа:Виж не знам вече колко е по-тежък афн от абф, но разлика има, да не стане после скакалец голфа
По-тежък е с ГНП, турбо, турбо колектор, интеркулер, турбо пътища, демпферен маховик, ако е с такъв, горивен филтър и всички метални тръбички и планки по системата и т.н. и т.н., да не говорим ако колата, от която са пружините е била с климатик(радиатор, компресор, маркучи...). До колегата, най-добре си сложи стандартни пружини, колата е достатъчно висока с тях.
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Bilstein маслени.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”